keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Värikkään suloinen kuvakirja

Tämä päivä on tuntunut joksenkin onnistuneelta ja kaikin puolin ihanalta päivältä.

Aamulla saatiin ensimmäistä kertaa puolisen desiä kaurapuuroa kiltisti syötyä, jonka jälkeen lähdettiinkin matkalle viereiseen tiilitalorakennukseen hammaslääkäriin. Pikkuisella oli tiedossa ensimmäinen hammaslääkäriaika, vaikka niitä hampaita ei vielä olekkaan.

Pieni pelko oli, että onkohan juuri hammaslääkärin aikaan väsymyskiukku, kun ei sitä ennen keretty päikkäreitä nukkua. Onneksi pelko osottautui kuitenkin turhaksi. Pikkuinen oli mitä pirtein hymysuu koko vastaanoton ajan, jopa silloin, kun tädit tutkiskelivat suuta sormilla sörkkien. Pieniä nyppylöitä näkyi, mutta yksikään hammas ei ollut vielä puhjennut. Muutama hampaidenhoito ohjeiden kertaus japäästiinkin jo lähtemään kohti kotia pikkuisen sammahdettua vaunuihin samantien. Seuraava hammaslääkäri tiedossa vasta kahden vuoden iässä. Eli jossain kaukana tulevaisuudessa. Siltä se ainakin nyt tuntuu.

Pikkuisen nukahdettua käytin tilaisuuden hyväkseni ja lähdin kiertelemään kauppoja. Suuntasin kohti suomalaista kirjakauppaa, josta löysin mielettömän ihanan lasten kuvakirjan. Iloinen sanakirjasalkku on värikäs, opettavainen, hauska ja mielettömän suloinen lastenkirja. Rakastuin siihen oitis.

Päivällä selailtiin uutta kuvakirjaa, maisteltiin aprikoosi-päärynä sosetta ja illalla käytiin vielä pitkällä vaunulenkillä kaupungin katuvaloja ihastelemassa.

Ainiin ja sain äitiltäni postista syntymäpäiväyllätyksen. Suussa sulavaa suklaata ja yllätys yllätys lahjakortti suomalaiseen kirjakauppaan. En malta odottaa, että pääsen takaisin kirjashoppailemaan. Tällä hetkellä haaveilen Mauri kunnaksen ja Astrid Lindgrenin kirjoista. Kiitos!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti