torstai 17. marraskuuta 2011

Tehdään taidetta


Selaillessani kirjakaupassa askartelu ja virkkauskirjoista ideoita jouluisiin puuhasteluihin, silmiini osui Vuokko Hurmeen Tehdään taidetta-kirja. Kirja on täynnä erilaisia luovia, hauskoja, helppoja ja kekseliäitä askartelu sekä käsityöideoita lapsiperheen arkeen. Kirja on täynnä taidekasvatuksellisia vinkkejä niin pienten vauvojen, kuin kouluikäisen lapsen kanssa puuhasteluun.

On musiikkimaalaamista, loruilua, hauskoja temppuratoja, taikataikinalla muovailua ja musiikillisten instrumenttien rakentamista. Taidekasvatuksellinen kasvatus on niin paljon kaikkea, niin monia erilaisia tapoja toteuttaa luovuutta. Niin monia eri tapoja ilmaista ja toteuttaa itseään.

Kävin samantien kirjastosta varaamassa kyseisen kirjan ja jo seuraavana päivänä pääsin sitä ihastelemaan kotiin kahvikupin äärelle. Kirjaa selailsessa sain hurjasti erilaisia inspiraatioita ja ideoita, mitä tehdä oman pikkuisen kanssa. Mitä sitä voisikaan seuraavaksi yhdessä askarrella ja pimeiden iltojen aikana puuhastella.



Itse aijon lähipäivinä koittaa taikataikinalla muovailua. Aijotaan kokeilla sekä käden-, että jalanjälkien ja yksinkertaisia joulukuusen koriseiden tekemistä. Suunnitteilla olisi myös oman lorupussin ompelu, kartongista lorukorttien leikkaus ja lempilorujen etsiminen. Sitten voisin itse tuunata nuo loprukortit ja meidän pikkuisellakin olisi oma, äidin tekemä lorupussi.

Ainiin ja olen jo ommellut kahdesta vanhasta ja värikkäästä kankaasta meille pienet hernepussit. Enään puuttuu herneiden hakeminen kaupasta, jonka jäleen hernepussit ovatkin valmiina leikittäviksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti