tiistai 29. marraskuuta 2011

Kanelin tuoksuinen tuikku

 Pieniä lasisia purkkeja on päässyt kertymään, kun pikkuinen on aloittanut soseiden syönnin. Uusia tyhäksi syötyjä purkkeja ilmestyy tiskialtaalle päivittäin. Nyt sitten vihdoinkin kokeilin tuunata yhden purkin uusiokäyttöön ja väsäsin siitä pimeiden iltojen innoittamana perinteisen tuikun. 

Inspiraation lähteenä käytin aina niin joulun tuoksuista kanelia. Ensiksi lakkasin purkin sisäpinnan ja ripottelin kanelia liimaiselle pinnalle. Pyörittelin purkkia käsissäni, jotta kanelia tarttuisi kaikkialle. Sitten kaadetaan ylimääräinen kaneli pois ja käydään tuikun ulkopinnan kimppuun. Taas hieman lakkaa pinnalle, pala kuviollista servettiä ja vielä ohut lakkakerros siihen päälle. Lakkaa ja eriväirisiä ja kuviollisia servettejä käyttäen muuten syntyy vaikka minkä näköisiä tuikkuja. Ja tottakai niillä voi koristella myös purkkeja, kukkaruukkuja sekä muita lasisia pintoja.

Lopuksi vielä koristeltua narua ympärille ja tuikku on valmis parvekkeelle vietäväksi. Helppoa, nopeaa ja yksinkertaista. Hyvä esimerkki uusiokäytön helppoudesta, toimivuudesta, säästeliäisyydestä ja ympäristöystävällisyydestä. 

Noista pilttipurkeista saisi vaikka mitä kivaa väsättyä. Maustehylly on ollut jo pitkään tuunauksen tarpeessa. Tai sitten voisi tehdä pieniä säilytyspurkkeja kaiken maailaman pikkusälälle. Tai pieniä ja suloisia hillo-, ja hunajapurkkeja. 

Näitä ideoita on mukava jäädä pohdiskelemaan lämpimän kaakkaon äärellä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti