lauantai 26. marraskuuta 2011

Joulun ensimmäinen joulupukki

Tänään, ensimmäisen adventtiviikonloppuna ja viimeisenä marraskuisesena viikonloppuna oli pieni kaupunkimme täynnä jouluavauksellisia tapahtumia. Aamulla, koko menneen viikon kruunaavalla yhteisellä aamupalalla selailtiin paikallislehteä mietiskellen, että hmmh missäs kaikkialla sitä voisikaan tänään käydä. 

Ehdottomasti halusin päästä näkemään joulupukin. Pikkuinenkin saisi nähdä elämänsä ensimmäisen joulupukin, sen pitkän valkoisen parran ja hehkuvan punaisen takin. Torilla olisi tarkoituksena alkaa kolmelta joulukauden avajaiset. Paikallisia merkkihenkilöitä puhumassa, jouluvalojen sytyttelyä, rekiajelua ja lopuksi vielä ilotulistus. Mutta koska olimme liian malttamattomia pysyäksemme kotona koko aamupäivää, bongasimme lehdestä ilmoituksen S-marketissa olevasta joulukahvi tarjoilusta, missä vierailevana tähtenä itse joulupukki. Eikun kamat päälle ja menoksi. Ja sielä se joulupukki odotteli, kymmenpäisen lapsiparven ympäröimänä. Jakeli lahjoja ja ilmapalloja perheen pienimmille. Hetken odoteltuamme päästiin itsekkin tervehtimään pukkia. Pikkuinenkin pääsi oikein kädestä pitäen tervehtimään. Ja sai jopa pukilta ensmmäisen joululahjan. Kilttinä kun on ollut. Karkkia ja pillimehun. Ei ehkä ihan se parhain lahja pikkuvauvalle, mutta lahja kuitenkin. Noh, äidillä on ainakin illaksi naposteltavaa.

Kierreltiin vielä ympäri ämpäri kaupunkia jouluisia näyteikkunoita ihaillen, iloisia ihmisiä katsellen sekä kahvia ja pullaa maistellen. Kolen ainaan, juuri joulukauden avauksen alkaessa lähdimme kuitenkin kotiin. Niin pikkuiselle, kuin meille vähän isommillekkin oli nälkä yllättänyt. Saatiin rauhassa näutiskella ihana päivällinen Herkuleksen pyöriessä taustalla.
Ainiin ja koska tori on tuossa muutaman minuutin kävelymatkan päässä, saimme parvekkeeltamme ihastella ilotulituksen loistetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti