perjantai 18. marraskuuta 2011

Ensilumen innoittamana

Se tunne, kun aamulla herätessä ikkunasta näkyy katoilla kimmeltävä pehmeän valkoinen lumipeite.

Kyllä, tänään täällä Pohjois-Savon perukoilla oli yön aikana satanut lunta. Tosin lunta oli vain ehkä sentin verran ja todennäköisesti kaikki se on jo huomenna kadonnut, mutta maa oli valkean peitteen alla, joten lunta se oli ja niinpä virallisesti meidän pikkuisen ensilumi.

Käytiins koko perheen voimin nautiskelemassa raikkaasta säästä ja kenkien alla narsuvasta lumesta. Samalla piipahdettiin kaupasta ostamassa tähtitorru taikinaa ja glögiä. Suunnitelmissa oli, että odottaisin ensimmäistä adventtipäivää ja silloin vasta korkkaisin virallisesti joulun leipomalla torttuja ja syömällä piparkakkutaikinaa, mutta enpäs malttanutkaan. En voinut vain vastustaa ensilumen tuomaa jouluista tunnelmaa.






Lämpimiä tähtitorttuja ja kupillinen kahvia. Ehkä parasta iltapalaa pitkiin aikoihin.

Sain myäs tänään viimeisteltyä työn alla olleet hernepussit.  Ovat tässä muutaman päivän odottaneet sitä, että muistaisin joskus kaupasta ostataa niitä herneitä. Tänään kuin ihmeen kaupalla muistin ja sain lopultakin hernepussit valmiiksi. Kaksi erilaista. Toinen on punainen maatuska kuviollinen ja toinen vihreä, iloisen värikkäiden pöllöjen kera.

EN malta odottaa, että pääsen näitä pikkuisen kanssa heittelemän slistä syliin, samalla laiva on lastattu leikkiä leikkien.



1 kommentti:

  1. Ihanan värikkäitä hernepusseja, mistäs sait moisen idean niihin ;)

    VastaaPoista