keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Miten teillä nukutaan?

Kuukausi pari taakseppäin yleisin kysymys, mitä niin sukulaisten, tuttavien kuin naapureiden suusta kuuli oli, että imetänkö vielä? Saako pikkuinen vielä äidinmaitoa? Riittääkö maito hyvin? Nyt olen huomannut, että kysymyksen maidosta ovat jostain syystä vähenyneet ja yhä useampi vastaan tuleva kysyy, että kuinka meillä nukutaan? Nukkuuku pikkuinen yönsä hyvin? Nukkuuko pitkään? Herääkö usein syömään? Kerronpa siis nyt teille, että miten meillä nukutaan.

Mielestäni meillä nukutaan suhteellisen hyvin. Päivisin neljät viidet lyhyehköt päikkärit ja 8-10 tunnin yöunet, heräillen edelleen noin 2-4 kertaan syömään. Silloinkaan ei paljoa kerralla jaksa syödä, tissi hetkeksi suuhun, muutaman minuutin tankkaa ja nukahtaa samantien jatkamaan sikästi uniaan. Itsekkin saan siis hyvin yöni nukuttua, kun ruokkiminen on niinkin helppoa.

Helppoa se on myös siksi, että pikkuinen nukkuu nykyään joka yö äidin vieressä. Ennen meillä oli tapana pistää pikkuinen omaan pinnasänkyyn nukkumaan illalla ja yleensä aamuyön ruokinnan aikoihin siirtää äidin ja isin kainaloon nukkumaan. Syy siihen, että nykyään nukutaan useimmiten äidin vieressä on yksinkertaisesti se, että pikkuisen yöunet alkavat jostain syystä aikaiats myöhemmin, yleensö iltakymmenen ja puolenyön paikkeilla. Ja siihen aikaan alkaa myös itseäni väsyttää jo sen verran, että pikkuinen on helppo nukuttaa kainalossa ja samalla itse ummistaa silmänsä. Ja jos joskus harvakseltaan onkin käynyt niin, että pikkuinen on mennyt yöunille jo yhdeksän aikoihin, on satavarmaa se, että hän herää juuri silloin, kun äiti ja isi ovat kömpimässä omaan sänkyyn. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti