perjantai 25. marraskuuta 2011

Oi ihana perjantai

Perjantainen aamu alkoi niinkin ihanasti, kuin espresso kahvia nautiskellen ja purppuran punaista taivasta ihastellen. Pikkuinenkin heräili hymyissä suin äidin syleilyyn mönkimään. Oli siis pakko olla hyvä päivä tulossa.

Heräiltyämme leikiskeltiin, syötiin yhdessä aamupuuro ja siivottiin koko huusholli. Nii ja ääää miten sitä joka kerta siivotessa tulee sellainen olo, että hei enkö mä juuri muutama päivä sitten siivonnut koko keittiön viimeistäkin leivänmurua myöten. JA taas eikun uudestaan. Joku käy ihan varmasti meillä sotkemassa huoneita, heittelemässä pölypalloja nurkkiin, levittelemässä sukkia pitkin lattioita ja jättämässä kahvimukeja ties minne sohvan nurkkiin lojumaan. Ihan varmasti jonkinlainen peikko. Tai Tai ehkäpä jonkinlainen kiusoitteleva kääpiö.

Siivous urakan jälkeen olikin hyvä hetki lähteä pieneen lumituiskeeseen kävelylle. Sen jälkeen päivälliseksi pastaa äitille ja marjoja pikkuiselle. Jälkkäriksi leivottiinkin uunituore pellillinen joulutorruja. Ja vaihtelun vuoksi ei niitä perinteisiä luumimarmelaadi sydämisiä, vaan kokekiltiinkin jotain uutta. Vaniljanmakuista tuorejuustoa ja mustikkamarmelaadia. Ja voin sanoa, että oli ehkä parhaita joututorttuja mitä olen maistanut. Nam nam. Suosittelen kokeilemaan kaikella lämmöllä.

 
Ihanan joulunodotuksellista viikonloppua!

1 kommentti:

  1. Vihdoinkin jätän merkkiäkin käynnistäni. Kuulostaa herkulliselle joulutorttuvariaatiolle, namskis.
    Ja ihana sammakkokirja on pikkuisella luvun alla. :D

    VastaaPoista