maanantai 28. marraskuuta 2011

Hei me leivotaan

Leivottiin eilen ensimmäinen pellillinen pipareita. Maltoinpas odottaa ensimmäiseen adventtiin asti, vaikka mieleni tekisin päästä maistelemaan takinaa jo pari viikkoa sitten. 

Eikun taikina pakkasesta sulamaan, muotit pöydälle ja pian päästiinkin aloittamaan. Pikkuinen pääsi aitopaikalle seuraamaan äidin puuhasteluja. Äidin kauliessa taikinaa pikkuinen leikiskeli vanhalla tyhjällä kahvipurkilla, joka toimiipi tällä hetkellä piparkakkumuottien säilytys rasiana. Niin ja tottakai piti sitä päästä taikinaankin käsiksi, ihmetellen pyöritellä sitä käsissä.







 Alta aikayksikön saatiin pellillinen jouluntuoksuisia pipareita. Hetken jäähdyttyä korsteltiin metsäneläimet ja muumipeikot valkoisella sokerikuorrutteella ja punaisella geelimäisellä koristelukuorrutteella. Ja lopuksi vielä ripaus tomusokeria ja namm piparit valmiina herkuteltaviksi.

Ihanaa puuhastella pikkuisen kanssa jouluisia asioita. Onhan tämä kuitenkin ensimmänen yhteinen joulumme. Enkä malta odottaa ensi vuotta, silloin pikkuinen on jo sen verran iso, että voimme oikeastikkin leipoa yhdessä pipareita ja rakentaa huikea piparkakkutalo. 






3 kommenttia:

  1. Nams! Meillä taitaa olla samanlainen syöttötuoli, saatiin se tytön serkuilta etten tiedä siitä sen tarkemmin. Mutta mun mielestä se on ihan kelpo tuoli, palvellut hyvin ainakin tähän saakka vaikkei olekaan mikään 100e+ hintainen "merkkituoli" Tai en mä tiiä paljon se uutena maksais, kerro sinä jos tiedät mikä merkki se on?;)

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo pikkuisen ilme, ko pyörittelee piparkakkutaikinaa käsissä, epäilevä ilme naamalla :D "Hmm, mitähä moskaa tää on?"

    VastaaPoista
  3. Hauck Alphan syöttötuoli on tuo :) ja on hirmu kätevä ja ainaki me ollaan ite oltu tyytyväisiä. Ostettiin tuo käytettynä ja hyvässä kunnossa on, vaikka onkin jo muutaman vuoden takaa :)

    ja uutena taitaa maksaa 70-80e, mitä nyt oon netistä selaillu :)

    VastaaPoista