torstai 12. tammikuuta 2012

Rentoa kerhoilua

Tänään aloitettiin uus kerho, joka on tarkoitettu 6-12kk vauvoille sekä heidän äideilleen. Kerho toimii Mannerheimin lastensuojeluliiton ylläpitämällä perhetalolla ja meidän ryhmämme kokoontuu joka torstai aamu. Ryhmä on ollut pystyssä jo viime syksystä lähtien, mutta itse liityin mukaan ensimmäisen kerran vasta tänään.
Samassa talossa toimii myös perhekahvila, jonne voi halutessaan perheen pienimpien kanssa mennä ruokailemaan, kahvittelemaan, leikiskelemään, tapaamaan muita äitejä tai muuten vain viettäämään aikaa.


 Saavuimme talolle, pääkadun varrella olevaan vanhaan puiseen rakennukseen vähän vaille kymmenen. Parkkeerasin vaunut suuren lumikinoksen eteen, nappasin pikkuisen syliini ja hetken keräilin rohkeuttani astua sisälle. Jännitys osottautui kuitenkin turhaksi, kun vastassa meitä odotti lämmin ja kotoisa tunnelma.

Iso huone, jossa oli turkoosi keittiö ja sen edessä kahvilan tiskipöytä, esillä tuoreita voileipiä ja pullia. Muutama pitkä keittiöpöytä ja pieni "olohuone nurkaa", jossa oli muutama sohva ja nojatuoli, sekä isot kirjahyllyt täynnä lelulaatikoita ja kirja. 



Ryhmän vetäjä tuli ottamaan meidän vastaan, jonka jälkeen päästiin sohvalle istahtamaan muiden, jo paikalla olevien äitien joukkoon. Pikkuinenkin pääsi samantien lattialle tekemään tuttavuutta uusien vauvojen kanssa. Paikalla meitä oli yhteensä muistaakseni kymmenisen äitiä ja vauvaa. Ikäjakauma oli yllättäen 4-8kk vaikka kyseinen ryhmä olikin tarkoitettu alunperin hieman vanhemmille vauvoille. Itse ainakin oletin, että meidän pikkuinen olisi yksi ryhmän nuorimmista, mutta kävikin toisinpäin. Taisi jopa olla kaikista vanhin, jos en väärin muista.


Aluksi meillä oli loruleikki, jonka jälkeen oli pieni esittely-fiilis-mitäkuuluu kierros. Sen jälkeen
höpöteltiin niitä näitä muiden äitien kanssa, jonka jälkeen jokainen kävi omaan tahtiin maalailemassa käden-, ja jalan jälkiä. Tunnelma oli siis viihtyisä, rento ja kodikas.

Vaikka onkin tällainen ryhmä, joka kokoontuu aina jonakin tiettynä päivänä johonkin tiettyyn kellon aikaan ja jokaisella kerralla on jokien tietty eirkoisohjelma, mennään ryhmässä jokaisen vauvan omaan tahtiin. Esimerkiksi tänään muiden maalatessa yksi vauva nukkui, muutama söi ja muutama pyöriskeli lattialla. Itselläni oli tuossa ryhmässä hirmu helppoa ja mukavaa olla. Ei ole mitään tiettyjä kellonajallisia aikataulua. Viihdyin siis todella hyvin uudessa ryhmässä. Ja niin näytti pikkuinenkin viihtyvän. Ehdottomasti ensi viikolla uudestaan. Ja ehkäpä jonakin lähipäivänä muutenvaan kahvilaan istuskelemaan.

Nyt meillä on sitten tiistaisin muskari, torstaisin tämä kerho ja lauantaina alkaa uinti. Ohjelmaa siis riitää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti