tiistai 3. tammikuuta 2012

Nimipäiväsankari

Tänään vietetään Elmo, Elmer ja Elmerin päivää. 
Eli meidän pienokaisella on ollut elämänsä ensimmäinen nimipäivä.

"Nimen Elmeri taustalla on muinaissaksalaisen miehennimi Adalmar, jonka osat merkitsevät jalosukuista (adal) ja kuuluisaa (mar)"

Ennen pikkuisen syntymää nimi Elmeri ei käynyt mielessäni kertaakaan. Jos joku raskausaikana olisi minulle tullut kertomaan, että hei lapsenne nimeksi tulee sitten Elmeri, olsin nauranut. 
Meillä oli entuudestaan muutamia poikien nimiä valmiina, mutta kun sain oman pikkuisen syliin, ei mikään niistä tuntunut enää oikealta.
 Sitten tuore isä totesikin yuhtäkkiä, että näyttää muuten ihan Elmeriltä meidän lapsemme. Olin ihan ihmeissäni. Ai näyttääkö?

Aluksi en sen pahemmin kiinnittänyt nimeen huomiota, mutta kun poikaystäväni käytti jatkuvasti pikkuisesta tuota nimeä, aloin itsekkin siihen tykästymään. Totta, se näyttää ihan Elmeriltä. Ja nykyään rakastan tuota nimeä. Ei lapsellamme voisi olla muuta nimea kuin Elmeri. Ihan Elmeri kun se on.




3 kommenttia:

  1. Voi, ompas tosi ihana ja suloinen nimi teidän pikkuisella! Ja nyt kun katsoo, Elmeriltähän hän näyttää :) Hyvää nimipäivää Elmerille!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa nimipäivää Elmulle! <3 se on jo niiin iso poitsu, ettää. <3

    VastaaPoista
  3. Hyvää nimpparia Elmerille! ;D

    VastaaPoista