torstai 13. lokakuuta 2011

Matkakertomus osa nr. 2

Päivä 4. Sunnuntai oli leppoisaakin leppoisampi päivä. Ihanan pitkä aamupala hesarin äärellä, jonka jälkeen kävelyretki paikalliseen Alppiruusupuistoon. Se on uskomattoman ihana paikka, erityisesti kukinnan aikana. Pieni puisto Helsingin melkseen keskellä täynnä satumaisia puita. Sellaista metsää ei ihan jokapaikassa näe. "Alueelle istutettiin vuonna 1975 yhteensä 3000 alppiruusuristeymää tutkimustarkoituksiin. Jalostusohjelman tavoitteena oli luoda Suomen ilmastoon sopeutunut, kasvutavaltaan ja kukkien väriltään monipuolinen lajikkeisto."Yksi ainutlaatuisimmista ja rakkaimmista paikoista koko Helsingissä. Sinä talvena, kun oltiin vasta muutama päivä poikaystäväni kanssa tunnettu, käytiin kyseisessä puistossa ruokkimassa oravia.

Tälläkin kertaaa vastaan hyppeli oravia, etsien ruokaa jokaisen puunrungon takaa. Kävelimme näköala paikalle, josta yhdessä pikkumiehen kanssa ihastelimme upeaa alppiruusumetsää ja seurailimme kolmen oravan kilpajuoksua puusta puuhun. Jos joskus sattuu olemaan Helsingissä aikaa, niin kannattaa tuolla piipahtaa, vaikkapa kesäisellä piknikillä tai talvisella metsäretkellä.















Päivä 5. Maanantai oli leppoisa välipäivä ennen tiistaista Tallinnan matkaa. Pakkailtiin ja käytiin videovuokraamossa lainaamassa Napapiirin sankarit, jota kumpikaan meistä ei vielä ollut nähnyt. Sitten ei kun leffa pyörimään ja paikalliseen pizzeriaan soitto. Ja niin kului maanantai ilta pizzaa ja jäätelöä herkutellen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti