maanantai 17. lokakuuta 2011

Kysymys soseruokailusta

Matkakertomukset olen nyt tänne saanut päivitettyä. Huh, nyt on sekin saatu tehtyä. Tosiaan viime tiistaina ajeltiin koko päivä takaisin pohjoista päin ja keskiviikko aamulla oli meillä 4kk neuvola. Sielä kaikki sujui hyvin. Pikkuinen oli jo yli kahdeksan kilo painoinen ja pituuttakin oli yli keskikäyrän, 67cm. Hyvin on siis kasvanut. Neuvolan yhteydessä oli myös lääkärin tarkastus ja sieläkin kaikki sujui mitä parhaimmin.

Mutta itse hieman hämmennyin, kun yhtäkkiä neuvolatäti kysyi, että ollaankos me jo soseita kokeiltut. Ei olla, ei. Seuraavaksi hän kysyi, että ollaanko ajateltu milloin aloittaa kokeilut ja millä ollaan ajateltu aloittaa. Olisiko se jokin kasvissose vai kenties perunaa? Olin ihan hämilläni. Juu ei olla asiaa vielä ajateltu eikä tietoa millä aloitettaisiin.

Tottakai olen aina tiennyt, että sitten kun pikkumies kasvaa, niin jossain vaiheessa alkaa kiinteän ruuan vaihe. Pelkkä maito ei riitäkkään enää ravinnoksi ja ei kun soseita kehiin. Olen sen kyllä tiedostanut, mutta hämmennyin siitä, että aika menee näin nopeasti ja nyt olisi jo aika kokeilla soseita. Minulla oli jostain syystä sellainen mielikuva, että sitten kun sen aika alkaa, niin neuvolassa opastetaan alkuun "nyt olisi hyvä aika aloittaa soseiden syönti...katsotaanpas mistä voitaisiin aloittaa" ja sit rataa. Mutta mutta.

Millä te olette soseiden syöttämisen aloittaneet? (Meidän pienokainen on nyt perjantaina 5kk ikäinen)
Ja millaisella soseruualla kokeilut on aloitettu?
Entäs kuinka usein niitä olette syöttäneet?


2 kommenttia:

 1. Mä aloitin silloin itsetehdyllä perunasosella. Poju oli silloin 3,5kk. Ihan vaan maisteltiin muutama lusikallinen ja siinä se siltä kertaa. Laajensin makua pian porkkanaperunaan ja vielä myöhemmin peruna-kukkakaaliin.

  Mulle sanottiin että ei kannata aloittaa makealla, koska sitten helposti ei saa enää muuta alas kuin makeaa.

  Meillä on nyt ikää 5,5kk ja justiin tänään tyhjensin pakkasesta pois nuo vanhat porkkanasoseet. Soseet ei ollutkaan se meidän juttu. Aloitettiin maistelu noin aikaisin, koska neuvolassa keskusteltiin 3kk käynnillä soseista ja mulle tuli semmoinen olo, että ne piti sitten aloittaa. Myöskin appivanhemmat kummasteli, kun ei oltu vieläkään annettu mitään ja lopulta Jupekin halus, että aloitetaan soseet.

  Ensimmäiset maistiaiset siis annettiin silloin 3,5kk ja olin itsekin siitä aluksi innoissani, että nyt meillä on sitten iso poika, kun se syö soseita. Sitten tuli haikeus. En halua syöttää sille soseita, en halua, että se on iso poika. En halua, että maidon tuloni vähenee, koska jäpikkä sai muutakin syömistä. Niinpä lopetin soseiden annon melkein kokonaan. Nykyään meillä syödään soseita noin 1-2 kertaa viikossa pienenä määränä. Maistelua, että makunystyrät tottuu, mutta ei missään nimessä mahan täytettä.

  Tavoitteenani olisi nyt, että täysimetän puoleen vuoteen asti ja sitten säännöllistetään soseet niin, että niitä syötäisiin kerran päivässä.

  Tästä tuli nyt vähän omanapa tarina, mutta jos sulla ei oo vielä tullut mieleenkään soseet ja teidän vauva kasvaa noinkin huimasti rintamaidolla niin siirrä ihmeessä niitä soseita vielä kauemmas. Jonkun tahon suositushan on 6kk täysimetystä ja vuosi osittaisimetystä, joten kiire sulla ei vielä ole. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ihanan pitkästä vastauksesta ^_^

  Hyvä että ei kiirettä, meinasin jo panikoitua :D mutta mutta meillä tällä hetkellä saadaan myös jokapäivä pieni määrä korviketta...ei rintamaito ihan ole riittänyt viime aikoina :S Joten eiköhän mekin nyt uskaltauduta maistamaan lähiviikkojen aikana muutamia lusikallisia soseita.
  Katsotaan miten onnistuu :)

  VastaaPoista