sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Halloween muffinssit

Eilen illalla puin essun ylleni, nappasin pikkuisen syliin ja suuntasimme yhdessä kohti hämärää keittiötä. Tätä päivää olin jo pitkään odottanut, leipomishimo kun oli viedä mennessään. Suunnitelmissa oli leipoa lauantai illan kunniaksi halloween teemalla varusteltuja suklaistakin suklaisempia muffinsseja amerikkalaiseen tyyliin. Pikkuinenkin pääsi seuraamaan aitiopaikalta äidin puuhasteluja.

Ensimmäiseksi vatkattiin kananmunat, sulanut rasva, sokeri ja maito keskenään. Sitten sekoitettiin kuivat aineet keskenään ja lisättiin taikinaan. Lopuksi vielä rouhittuja fazerin sinisiä suklaapalasia joukkoon ja volaa muffinssitaikina on valmiina uuniin mentäväksi.




Sillä välin, kun muffinssit paistuivat uunin lämmössä, etsiskelin keittiökaapin kätköistä esille koristelua varten ostamani karkit ja marsipaanit. Koristeluun käytin siis yhtä kick-patukkaa, josta on tarkoituksena muovailla hämähäkkejä

Omar toffeekarkkeja, joista muovaillaan sormia ja varpaita..

Ja sekä valkoista, että mustaa marsipaania muuhun koristeluun..


Sillä aikaa, kun muffinssit jäähyivät, vuorossa oli omar karkeista ihokarvoja nostattavien sormien valmistaminen. Aluksi pussillisen toffee karkkeja kulhoon, sitten herkeksi mikroon, jonka jälkeen niistä on helppo väsätä iso omar karkkipallotakina. Sen jälkeen ei kun sormia muotoilemaan. Lopputuloksen kruunaa mantelilastuista tehdyt kynnet



Ja kun sormet on saatu valmiiksi, päästään parhaaseen osioon tässä kokkausprojektissa, eli muffinssien koristeluun. Ja niin syntyi erilaisia halloween muffinsseja herkuteltavaksi hämähäkinseitteineen, mustine hämähäkkeineen, ruumisarkkuineen ja risteineen..






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti