keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Nukkumista ja matkalle lähtöä

Eilen iltapuuhastelujen ja touhuilujen yhteydessä siirrettyyn kokeilun vuoksi Elmun pinnasänky meidän sängyn viereen. Elmu on jo pitkään nukkunut päätoimisesti meidän sängyssä, äidin ja isin vierellä. Ollaan kuitenkin nyt yritetty totutella Elmua nukkumaan omassa sängyssä, joka on ollut ikkunan vieressä, parin metrin päästä omastamme. Sinne olen nyt muutamien viikkojen ajan onnistunut Elmun nukuttamaan, joka jo muutaman yön jälkeen tottui siihen, että omaan sänkyyn mennään yöunille. 

Kuitenkin Elmu herää yöllä monta kertaa. Ei siis ihan herää herää, mutta möyrii hirveästi ja saattaa alkaa itkemään kesken unien. Silloin pitää äidin jatkuvasti, tunnin parin välein käydä pitämässä kädestä kiinni ja tuuduttelemassa pienokainen takaisin jatkamaan unia. Ja usein nostan Elmun aamuyöstä omaan viereeni nukkumaan.

Kokeiltiin nyt, jospa se pinnasängyn siirto auttaisi. Siirrettiin Elmun sänky oman sänkymme viereen ja ainakin eilinen yö nukuttiin suht koht hyvin. Pari kertaa taisi Elmu herätä, jolloin pystyin Elmua silittelemään ja rauhoittelemaan. Kun pinnasänky on vieressä, on jatkuvat yöherämiset helpompia niin äidille, kun pienokaisellekkin. Äiti kun on heti siinä vierellä. Ja samalla Elmu tottuisi nukkumaan omassa sängyssä koko yön. Toivottavasti toinenkin yö sujuisi yhtä hyvin kuin ensimmäinen.



  
Niin ja huomenna lähdetään taas kerran Helsinkiin. Minä ja Elmu aamu seiskan junalla. Varattuna on paikat leikkivaunusta eikä tällä kertaa yhtäkään vaihtoa. Siinä ennen yhtä oltaisiin perillä.
Perjantaille meillä on varattu aika passien uusimiselle suurlähetystöstä (alkuperäinen syy Helsinkiin lähtöön), jonne pitää lähteä suunnistamaan heti aamusta.
Ja lauantaiksi ajattelin, että jospa mentäisiin käymään Elmun kanssa Lapsimessuilla, kun ne nyt samana viikonloppuna sattuvat olemaan. Tosi kiva, että sielä päästään käymään ja Elmukin pääsee leikiskelemään ja touhuamaan oikein toden teolla.

Toivottavasti tulee kivaa ja ihana viikonloppu pääkaupunkiseudulla. Niin ja jos joku blogia lukeva tuttu/ystävä/tuntematonkin haluaa nähä niin eikun ottakaa yhteyttä. Minä ja Elmu ollaan tavattavissa. Ja takaisin kotiin ollaan menossa vapuksi tai luultavasti vasta vapun jälkeen. Mutta se jää nähtäväksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti