keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Mmmmtähhh?

Siinä sana joita meidän Elmu on oppinut toistamaan. Tai noh, ainakin yrittää toistaa.
"MmmtääMmmtäää" Eli siis meidän aikuisten kielellä Mitäää
Sitä se huutelee välillä olohuoneen lattialla, välillä kaupan rattaissa istuskellessa.
Vähän vaihtelua tuolle jo olemassa olevalle "MagaaMmmaagaa" toiseluun.
Niin ja noiden lisäksi Elmu yrittää sanoa Nälkä. 
Kun kysyn, että "Onko nälkä?" Elmu osoittaa keittiötä ja sanoo "Nnnnkkaaa Nnnnkaa"
Se siis tarkoittaa, että kyllä äiti, on nälkä. Mennää syömään.

Elmulla on alkanut nyt myös "osoittelen kaikkea sormilla" vaihe.
Näyttää ja osoittelee asioita niin sylissä ollessa, kuin ruokapöydässä syödessä. 
"Joo sielä on parveke....musiikkisoitin, sieltä tulee musiikkia...puhelin.."
Yrittää ihan selkeästi oppia sanoja ja asioita ja osaa hienosti näyttää esimerksiksi, että mitä tahtoo tai mihin haluaisi mennä. Jos esimerkiksi haluaa, että kuunnellaan musiikkia, Elmu osoittaa musiikkisoitinta ja äiti käy pistämässä levyn soimaan. Siitäkös Elmu riemastuu ja alkaa musiikin tahdissa lattialla pomppimaan.




Seisoakkin Elmu osaa jo hienosti. Ei vielä ilman tukea, mutta tukea vasten jo useita sekuntteja. Ja jatkuvaan tahtiin. Sohvallekkin yrittää jo kiivetä, mutta ihan vielä ei ole onnistunut. Hieman liian korkea se taitaa vielä olla, mutta ihan varmasti se sinnekkin kohta pääsee mönkimään äidin ja isin viereen.

Niin ja voi että. Kun tuo meidän Elmu ei oikein missään vaiheessa hirveästi lattialla kääntyillyt selältään mahalleen tai toiste päin. Varsinkin selällään ollessa meni vain jäykäksi, eikä oikein uskaltanut/osannut/halunnut käänytä. Lattialta suoraan vain mönkimään ja siitä sitten konttaamaan, eli sellainen "käänytily" vaihe jäi pois. Nyt se on sitten oppinut sen selältään mahalle käänytymisen. Se on hoksannut, että " hei näinhän se menee ja kylläähän mä tän osaan. Enpäs tarviikkaan tähän aina isin tai äidin apua..."

Nyt sitten, jos selälleen hetkeksikin koittaa pistää, on Elmu samantien käänytynyt ympäri ja alta aikayksikön istua kököttää. Esimerkiksi eilen aamulla, samantien kun silmänsä aukas, kääntyi ympäri ja istuiskeli hymyillen sängyssä. Ei kukaan voi herätä noin nopeasti..
Onhan se hienoa, että nyt se tuon käänytmisen hallitsee, eikä tarvitse joka kerta käydä auttamassa. 
Mutta nyt sitten on tuo pukeminen/vaipan vaihto hieman hankalapmaa, kun ei se Elmu enää malta olla selällään. Pakko ponkaista istumaan. Ennen oli niin helppoa vaihtaa vaatteet, kun se siinä kiltisti selällään köllötteli. Mutta nyt on jo iso poika, niin eipäs malta enään, vaan kääntyy ympäri, nousee istumaan ja konttaa karkuun. Onpa nyt meilläkin koettu ensimmäinen "En varmana pistä yökkäriä päälle, ottakaa kiinni jos saatte" ilta. Täytyy täst edes pukea varmaankin sylissä.






1 kommentti:

  1. Vitsit Elmu on kasvanut taas ihan hirveesti! Sehä on jo iso poitsu sitten kun lähetään Irlantiin!

    VastaaPoista