lauantai 21. huhtikuuta 2012

Elmu 11kk

Meidän pienokainen täytti tänään 11kk.
Eli enää vain kuukausi siihen, kun päästään viettämään ihka ensimmäisiä syntymäpäiväjuhlia.
Uskomatonta, miten nopeasti se aika menee. Miten se jo vuoden ikäinen voi olla.
Ei enää pieni sylivauva, vaan jo leikki-ikäinen ja touhuava taapero, joka konttailee vaatteita pukiessa karkuun ja heittelee kirjahyllyn kirjoja lattialle. 
Kohtapa pääsen suunnittelemaan Elmun ensimmäisiä syntymäpäiväjuhlia, ostelemaan ilmapalloja ja leipomaan kakkuja. En malta odottaa. 

Tällä hetkellä istuskelen olohuoneen lattialla läppäri sylissä, yksi lasillinen Olvin Leguanaa vieressä, samalla seuraten Suomen jääkiekkoleijonien menoa telkkarista. Isi pötköttelee tuossa sohvalla ja Elmu on meni ilta päikkäreille maittavan päivällisen jälkeen. 
Tänään on mennyt päivä yllättävän nopeasti, vaikka aamu alkoi jo ennen seitsemää aamupuurolla ja vauvauinti reissulla. Elmukin pääs taas parin viikon tauon jälkeen sukeltelemaan. Taisi kolme sukellusta tehdä tänään äidin ohjastuksella. Niin ja ehdottomasti parasta Elmun mielestä uimahallissa on ne värikkäät pallot, jotka veden pinnalla kelluvat. Niitä on kiva heitellä ja pureskella samalla, kun vedessä polskii.
Uinnin jälkeen käytiin kaupassa tekemässä ruoka-ostoksia huomiselle, jonka jälkeen ollaankin kotona lööbailtu ja vietetty rauhalliseen tapaan lauantaista päivää. Ainiin. Ja teinhän mä tuossa ruokaa, lueskelin kirjaa ja leivoina marjapiirakan huomiselle.
Nyt sitä vain odotellaan iltaa ja mummin saapumista. Sekä jännitetään huomista päivää.




Eilen päivällistä syödessä totesin ääneen, että "Taitaa Elmun ruoka olla vielä vähän poppaa, odotellaan hetki..." Jonka jälkeen Elmu osoitti hellaa. Kyllä, on taitavasti osannut yhdistää, että poppa on yhtä kuin hella/uuni. Uusia tuttuja sanoja Popan lisäksi on esimerkiksi vesi, maito, auto, puhelin, porkkana, kurkku, leipä, silittää, kissa, hauva....
Lempi leluja ovat edelleen kaiken maailman palikat ja pikkuautot, sekä oma keltainen nalle puh ja musiikkia soittava kylpykala. Jostain kumman syystä Elmu tykkää esimerkiksi tykkää istuskella tietokonepöydän alla ja laittaa palikoita tietokone tuolille, sitten Elmu tulee hetkeksi pois pöydän alta, jonka jälkeen hakee palikat tuolilta. Tai sitten muutenvaan istuskelee pöydän alla ja heittelee leluja tai pomppii yli hyllyn jalkojen edes takaisin. Siitä kun on jostain syystä muodostunut Elmun lempi paikka. Oma pieni ja matala nurkka, jonne kukaa muu ei mahu.

Ja Elmun lempi leikki tällä hetkellä on ehdottomasti isin kanssa kilpaa konttaaminen. Samantien kun isi tulee töistä, pompaa Elmu äitin sylistä lattialle ja konttaa isiä vastaan hiruista vauhtia. Siinä ne sitten ajavat toisiaan takaa suurten naurunpuuskahdusten saattelemana ja konttaavat huoneesta toiseen. Ihanaa on seurata noiden kahden touhuamista ja pelleilyä. Isin ja pojan omia leikkejä.

Mutta nyt tuo pienokaine taisi heräillä. Ja Suomen pelikin taisi jo loppua ihan huomaamattata....
Ihanaa viikonloppua kaikille.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti