torstai 29. maaliskuuta 2012

Pääsiäistä ilmassa

Kohta se on täällä. Se yksi ensimmäisitä kevään juhlapyhistä, pääsiäinen. Itselleni se on aina ollut sellainen ehdoton kevään alkamisen merkki. Aikaa, jolloin lumi alkaa pikkuhiljaa sulamaan pois vihreän nurmikon tieltä. Aikaa, jolloin aurinko paistaa tuoden mukanaan suunnitelmia, haaveita ja unelmia tulevasta kesästä.
Pääsiäiseen kuuluu kaikkea ihanaa. On paljon värejä, kuten keltaista, oranssia ja kirkkaan vihreää. On kukkia, pajunoksia ja pääsiäispupuja. On noidiksi pukeutuneita virpojia ja herkullisia suklaamunia. Ja tietenkin unohtamatta rairuohoja ja kutittelevia höyheniä.

Kotiakin olen jo hieman saanut pääiäis tunnelmiin. Viikko sitten tein muutaman pääsiäiskortin, keväisen kranssin ja pienen pääsiäispupu asetelman. Ja eilen kävin rannalla keräilemässä pajunoksia ja hakemassa kaupasta rairuohoa. Niitä sitten illalla istuttelin multaan ja asetin ikkunalaudalle odottelemaan auringon paistetta. Vaikka ei luultavasti vietetäkkään pääsiäistä täällä kotona, on se ihanaa, kun pääsiäisen tunnelmaa on. Ja onhan se palmusunnuntaikin jo tulevana sunnuntaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti