sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Huonosti nukuttuja öitä

Enpä tiedä mistä lie johtuu, mutta pienokainen on nyt muutamana, oiskohan kolmena peräkkäisenä yönä nukkunut taas huonosti. Koko Helsingin reissun ja sen jälkeiset päivät nukkui todella hyvin, aamulla siinä kuuden seitsemän paikkeilla heräili aamumaidolle vasta ensimmäisen kerran, mutta nyt on taas heräillyt yöllä jatkuvaan tahtiin. 

Eikä oikeastaan heräillyt edes välttämättä syömään, vaan möyrinyt sängyssä tunnin parin välein äänekkäästi. Välillä olen herännyt siihen, kun pikkuinen on itkeskellyt, välillä vain pyörii kovaan ääneen ja odottanut, että saa äidin kädestä kiinni, jonka jälkeen hetkeksi nukahtaa. Ja taas sama saattaa toistua puolenkin tunnin päästä. Maitoakin olen koittanut tarjota ja se on kyllä kelvannut, mutta tuntuu, että möyrimisen syy olisi jokin muu kuin nälkä.

Nukahtaminen on myös ollut hieman aikaa vievää puuhaa. Parisen kymmentä minuuttia menee siinä, kun pienokainen myörii silmät kiinni kunnes nukahtaa. Etsii hyvää astentoa, hakee äitin kättä, silitystä ja kosketusta. Ja iltaisin heräilee useaan otteeseen ennen kuin saa kunnolla unen päästä kiinni. 

Ja tästä yöllisestä heräilemisestä on myös päivisin nyt nukkunyt hieman useammin. Mitä nyt esimerkiksi tänään. Kello on nyt suunnilleen kymmenen aamulla ja heräiltiin pienokaisen kanssa seiskan aikaan. Ja nyt se jo nukkuu toisia aamupäikkäreitä olohuoneen sohvalla.

Kun niskaa kokeilee niin tuntuu, kuin olisi hieman lämpöä. Mittasin kuitenkin kuumeen ja se näytti sen 37 astetta. Eli kuumetta ei pitäisi olla. Mutta kipeältä himena vaikuttaa, ainakin näistä yömöyrimisistä päätellen. Ehkä flunssaa. Ehkpä maha kipristelee. Mitä lie.

Toivottavasti ei mitään sen kummempaa, eikä mikään hirmuinen flunssa aalto iskisi. Voi meidän omaa pienokaistamme.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti