keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Keskiviikko aamun kuulumisia

Ihan aluksi haluaisin kertoa, että  tästä edes en kutsu tuota pientä rakasta poikaani enää täällä blogissa pelkästään nimellä pienokainen, vaan  käytössä on jo kutsmanimeksikin muodostunut Elmu.

Tämä viikko on ainakin meidän perheessä alkanut keväisesti. Olen saanut istutettua pieneen ikkunalauta kasvihuoneeseeni muutamat istutukset ja taitaapi olla basilika, jonka siemen on jo lähtenyt itämään. Ollaan myös kävelty päivittäin pitkillä kävelylenkiellä eri puolilla kaupungin rantoja. Välillä kirkkaan ja lämmittävän auringon paisteessa, välillä talven viimeisten lumipisaroiden tuiskeessa. Huomasin myös eilen sen, kuinka  tämä kaupunki, niin rantareitit kuin kävelypolut,
ovat tulleet tutuiksi tämän viettämäni äitiysloman aikana. Olen päässyt tutustumaan tähän kaupunkiin aivan uusin silmin.

Kävin myös viime viikolla pitkästä aikaa piipahtamassa koululla. On nyt siis kohta sen vuoden ollut koulusta pois ja nyt sitten olen harkinnut, jos sitä voisi koulun käyntiä tuossa syksyllä hieman aloittaa. Ei ihan täyspäiväisesti, mutta ainakin osittain. Vaikka edes muutamalla kurssilla. Siispä varasin ajan opinto-ohjaajalle, jonka kanssa kävin juttelemassa tilanteestani, opinnoista ja opiskelumahdollisuuksistani. Lopputulos oli se, että en aijo ilmoittautua vielä ensi syksyksi paikalla olevaksi, koska silloin minun pitäisi olla täys päiväinen opiskelija. Sitä taas en vielä halua. En halua vielä pistää Elmua kokopäivä hoitoon. On se kuitenkins en verran pieni vielä, että itse haluaisin suurimmaksi osaksi ajasta olla hänen kanssaan kotona. Veilä ainakin tämän vuoden loppuun.

Jos halaun syksyllä suorittaa kursseja, se onnistuu avoimen amk:n kautta.
Katseltiin yhdessä opinto-ohjaajan kanssa muutamia kursseja, jotka voisin syksyllä käydä muun
ryhmän mukana. Sama koulurakennus, samat opettajat ja muut päiväopiskelijat, mutta itse olisin vain se avoimen ammattikorkeapuolen opiskelija. Ainoa ero olisi siinä, että en saisi mitään opintotukea taikka muita opiskelija etuuksia. Mutta en koe sen minkäänlaiseksi esteeksi/haitaksi. Tällä kodinhoidon tuella on hyvä pysyä. Katsotaan taas sitten, että minkälainen tilanne on ensi keväällä. Jospa sitten ilmoittautuisi täyspäiväiseksi opiskelijaksi.

Mutta tuossa myöhemmin keväällä tutkiskelen tulevan syksyn lukujärjestyksiä ja katselen, että
 mihi kursseille osallistun. Mitkä olisivat ajankohdiltaan ja tuntimääriltään sopivia. Saa sitten nähdä, että missä Elmu on ne ajat, jotka vietän koululla. Joko mahdollisesti jossain päivähoidossa sen aikaa, taikka vaihtoehtoisesti isin kanssa kotona. Itse toivoisin tuota jälkimmäistä. Mutta tuon kaiken, pienokaisen päivähoidon ja omin opiskelujeni onnistumisen näkee sitten syksyllä. Toivottavasti onnistuu. Itsellä on jo kova halu päästä edes osittain takaisin koulumaailmaan.


Elmu puolestaan on taas oppinut tunnistamaan hirmuisesti uusia sanoja. Listalle ovat päässeet esimerkiski Goomba, nalle, kenkä, pullo, jätskiauto...

Kun kysyy "missä pallo?" Elmu osaa etsiä sen ja heittää äitille. Välillä pallo saattaa olla äitin jalkojen alla ja Elmu lähteekin hymyissä suin konttaamaan kohti makuuhuonetta etsiskelemään palloa. On se maan mahtavin näky, kun toinen kieli pitkänä konttailee pitkin lattioita pallon perässä.

 Esimerkiksi eilen postista sapuivat mummin lähettämät kengät. Availtiin yhdessä paketti ja annoin Elmulle uudet kengät käteen. Tietenkin se alkoi niitä samantien iloisesti tutkiskelemaan ja maistelemaan. Kävin sitten hakemassa puhelimeni, jotta saisi meneillään olevasta  tilanteesta ja uusista kengistä lähetettyä töissä olevalle isille kuvan. Sanoin, että "näytäppäs äitille mitäs oot saanu. Saitkos sä kengät?" jonka jälkeen Elmu lähtikin kohti eteistä hakemaan vanhoja kenkiään. Saatiinpahan ainakin kuva pikku Elmusta vanhat kengät kädessä. Äidin rakas.Olen myös tällä hetkellä täysin uppoutunut pääsiäistunnelmiin. Voisi vaikka tänään vihdoin ja viimein hakea sitä rairuohoa kaupoasta ja laittaa multaan. Kohtahan se pääsiäinen on jo täälla. Apua, jo ensi viikolla. Ollaan myös näin alustavasti harkittu pääsiäiseksi Tallinnaan lähtöä. Se olisi siis jo ensi viikolla. Olisi se kyllä aika hienoa. Tas kerran suunnata nokka kohti etelää ja tällä kertaa ihan Tallinnaan asti. Luulisin, että ensi maanantai-tiistai lähdettäisiin. Jos suunniteltma toteutuu ja saadaan kaikki matkajärjestelyt tehtyä. Keväinen Tallinna. En malta odottaa.

Erikoisempaa ohjelmaa on luvassa myös nyt tulevaksi viikonlopuksi. Oma äitini, Elmun toinen mummi tulee tänne viikonloppu vierailulle. Sen kummempia suunnitelmia ei vielä ole, muuta kuin että lauantai iltana jätetään Elmu mummolle hoidettavaksi ja lähdetään isin kanssa fiilistelemään Jukka Poikaa paikalliseen yöelämään.

2 kommenttia:

  1. Mitä alaa muuten aiot opiskella tai olet jo aloitellut aiemmin ennen äitiyslomaasi ja poikanne syntymää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Opiskelen tällä hetkellä sosionomiksi elikkäs sosiaalialan amk opinnot tällä hetkellä kesken :) Vuoden kerkesin koulua käydä, kunnes jäin äitiyslomalle. Eli nyt olisi tarkoitus hieman saada kesken olevia opintoja jatkettua.

      Poista