perjantai 10. helmikuuta 2012

Helsinki haaveilua

Suunnitelmissa olisi parin viikon päästä toteuttaa se kauan odotettu äiti-poika Helsinki matka. Vihdoin ja viimein. Ilman autoa, ilman isiä. Vain me kaksi junalla körötellen.
Alunperin matkan oli tarkoitus toteutua heti joulun jälkeen, mutta kaiken maailman sattumien ja suunnitelmallisten muutosten kautta siirtyi aina vain eteenpäin. Nyt sitten, kun ensi viikon ystävänpäivät, vanhojentanssit, laskiaiset sun muut juhlat on vietetty, olisi hyvä aika mennä.

Kohti Helsinkiä, kenties viikoksi, ehkäpä jopa pariksi.

Tänään olenkin pienessä mielessäni pohdiskellut ja salaa haaveillut,  mitä kaikkea sitä haluaisin tuon matkan aikana tehdä. Missä kaikkialla käydä ja mihin kaikkialle sitä haluaisi mennä. Sitä kun olisi niin paljon nähtävää, niin paljon tehtävää ja ihmisiä, keitä nähdä. 



Majoituttaisiin matkamme ajaksi Espooseen omien vanhmpieni luo.
Olisi ihanaa, jos sitä pääsisi viettämään mahdollisimman paljon aikaa niin oman perheen, kuin ystävienkin kanssa. Voisi viettää leppoisia koti-iltoja mummotellen ja siskojen kanssa juoruillen, ystävien kanssa kauppoja kierren, elokuvia katsellen, kahviloissa istuskellen ja karkkia mässytellen. 

Haaveilen Annantalon kirjakahvilasta, keskustan hälinästä, ratikoiden kolinasta, pienistä putiikeista, ihanista kaupoista, mielenkiintoisista tapahtumista, museoista, taidenäyttelyistä, indiskasta, teekaupoista ja  subwaysta

Ainoa asia, mikä matkassa hieman jännittää on se itse matkustaminen. Eli se muutaman tunnin junamatka. Mutta eiköhän me siitä selvitä. Kunhan muistetaan ajoissa varat sellainen paikka, mihin saisi vaunut kätevästi mahtumaan, niin pikkuinen pääsisi kätevästi junassa päikkäreille.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti