sunnuntai 28. elokuuta 2011

Retki taikametsään

Takana on mahtava viikonloppu, ehkä yks parhaista pitkään aikaan.

Päivällä hain juna-asmalta etelästä saapuvan äidin ja pikkusiskon viikonloppuvieraiksi.  Pääsivät pitkästä aikaan meillä kyläilemään,  sekä ihastelemaan nopeaa vauhtia kasvavaa pikkumiestä. Pääsin vielä samana iltana pienelle shoppailureissulle siskon kanssa, kun mummo jäi isin seuraksi hoitamaan pikkumiestä. Paljon helpompaa mennä kaupassa sovittelemaan vaatteita, kun ei ole vaatetelineisiin jumittuvia vaunuja mukana.

Illalla kymmenen jäkeen pienokaisen nukahdettua yöunille lähdimme vielä poikaystävän kanssa tuulettumaan paikalliseen yöelämään. Ensimmäinen vapaa-ilta sitten pikkuisen syntymän ja ensimmäinen baarireissu sitten vuodentakaisen. Aikamoista! Käytiin aluksi piipahtamassa yhdessä klubityylisessä paikassa, mutta musiikkimakumme on niin erilainen, että villagallen alettua soida oli meidän pakko vaihtaa paikkaa...Suuntasimme kohti paikallista baaria, joka oli illan päämäärämme. Puolen yön aikana kyseisessä paikassa esiintyi Mariska & Pahat sudet. Esitys oli mahtava, paikka ei liian täynnä, tunnelma loistava... ja kaikista parasta oli viettää yhdessä aikaa <3 Kahden aikaan saavuttiin kotia ja pikkumies oli juuri herännyt yömaidolle, jonka jälkeen nukahti samantien...kiltisti oli nukkunut koko reissumme ajan.

Lauantaina suunnistimme kohti mökkiä, jossa vietimme syksyistäkin syksyisemmän päivän sieniä metsästäen, marjoja poimien sekä taikametsää valokuvaten. Olin edellisenä päivänä kauppareissulla ostanut sienikirjan, joka oli suuri pelastus sieniretkellä.  Ei ole tullut muutamaan vuoteen sienestettyä , joten oli aina välillä päästävä tarkistamaan nimi sekä syötäväksi kelpaavuus...

Mummi jäi pikkuherran kanssa mökille, kun me tallustettiin metsän uumeneihin etsimään aarteita...  Ja niitä löytyi! Läydettiin upean kaunis sekä satumainen taikametsä...isoja puita, kostean vihreää sammalta, ihanan värikkäitä sieniä.....sanoin kuvaamattoman kaunis paikka. Kuin sadussa... Sienestys jäi osittain toissijaiseksi, kun oli pakko päästä valokuvaamaan metsän satumaisuutta. Molemmat kamera kädessä kyykimme puiden juurissa, sammaleiden pehmeällä peitteellä.

Metsäretken jälkeen palattiin mökille grillailemaan, jonka jälkeen suunnistettiin suolle römpimään. Syksyisen kellertävää, oranssia sekä ruskeaa...kasoittain mustikoita ja puolukoita ...kumisaappaita upottava maaperä...syksyinen suo <3 Ihan erilainen maaperä sekä kasvisto kuin meidän taikametssämme. Molemmissa oli omanlainen kauneus, oma hohtonsa..<3

Illalla kotiin päästyä saunottiin ja keitettiin sienet. Vietettiin leppoisa koti-ilta ihanan mökkipäivän päätteeksi. Tänään äiti ja sisko suuntasivat takaisin kohti etelää.... ja itse suunnittelen tässä huomisensienipäivällistä, sekä mustikkapiirakan leipomista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti