perjantai 12. elokuuta 2011

Pullomaidon voitto

Yleensä meidän pikkuinen syö kiltisti ja hyvin. Silloin kun on nälkä, niin ilmoitetaan asiasta äitille, joka ottaa pikkuisen lämpimään syleilyyn ja antaa ruokaa. Ja pikkuinen ottaa sen ilomielin vastaan, ilman sen kummempia häsellyksiä.

Yhä useammin kuitenkin tulee hänelle väsymys-nälkä-kiukku olo, kun ei tissi kelpaa, ei sitten millään. Nälkä ja väsymys on niin suuri, että ei malta rauhoittua, jotta äitin olisi mahdollista antaa ruokaa. Silloin ei auta kääntely ei vääntely...ei niin mikään. Ja vaikka saisi hetkeksi pikkuisen rauhoittumaan, niin huuto alkaa taas kun yritetään oikeaa ruoka asentoa löytää. Tällaisina hetkinä on mahdotonta saada pikkuinen rauhoittumaan ja syömään..silloin ei auta muu, kuin pullomaito. Sen se sitten syö.

Kiukkuisina hetkinä vain pullomaito kelpaa, oli se sitten pumpattua maitoa tai korviketta. Yleensä, jos tällainen hetki tulee, niin isän kotona ollessa äiti käy pumppaamassa maitoa, mutta yksin kotona ollessa ei auta muu, kuin korvikkeen antaminen. Ja kieltämättä se harmittaa, kun ei itse onnistu ruokkimaan lastaan ja joutuu turvautua korvikkeeseen, vaikka tärkeintähän on se, että lapsi saa ruokaa ja on tyytyväinen. Kuitenkin se aina kirpaisee, kun pullomaitu tissin sijasta maistuu...

Kellään muulla vastaavaa tilannetta ollut? O_o


                                                   
                                                   ..And bottle milk will save the day..

.                                                            

3 kommenttia:

  1. Itsekkään en tykkää, jos joutuu turvautumaan korvikkeeseen, kun kerta maitoa tulee itseltäkin. Meillä on ollut tuota samaa aivoamista välillä, eikä rinta kelpaa. Pullolla ollaan saatu kuintenkin tilanne pelastettua. Se kuitenkin harmittaa, aivan kuin sinuakin! :(

    VastaaPoista
  2. Meidän 5/11 syntynyt tyttö on viime aikoina kanssa saanut rintaraivareita kun on liian väsynyt/muuten vaan. Mä olen sitten rauhassa odotellut että tyttö rauhoittuu ja suostuu syömään, yleensä kiukku kestää vain hetken ja sitten tissi kelpaa taas ! Jos neiti on oikein levoton niin rauhoittuu kyllä syliin kun kävelen ees taas, siinä sitten vaan neiti poikittain syliin ja tissi suuhun, tää yleensä toimii, suosittelen kokeilemaan ! (:

    VastaaPoista
  3. Teddybear- Onneksi on se pullomaito vaihtoehto on olemassa, kun muu ei auta, vaikka mielumminhan sitä itse ruokkisi oman pikkuisen :) Mutta onneksi näin ei käy ihan jokapäivä..

    Piupaupou- Meillä yleensä juuri väsyneenä on hirmuinen kiukkunälkä..ja yleensä pikkuinen sylissä hetkeksi rauhoittuu, mutta vielä en ole saanut niin levolliseksi kiukkutilanteessa, että olisin onnistunut tissin suuhun saamaan siinä tilanteessa :/ ... Mutta jatketaan yrittämistä :) kiitos.

    VastaaPoista