sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Pikku Elmun kuulumisia

Pikku Elmu on nyt reilu vuoden ja yhden kuukauden ikäinen. Elmu jo hieman kävelee, pieniä varovaisia askeleita ottaa aina kun rohkenee, ennätys taitaa tällä hetkellä olla melkeinpä kymmenisen askelta. Eli voisipa sanoa, että sehän kävelee! Aluksi ei millään uskaltanut itsekseen liikkeelle lähteä, vaan odotti aina, että joku tulisi ottamaan molemmista käsistä kiinni. Mutta nytpä sekin vaihe on jo ohitettu ja välillä Elmu itsekseen nousee seisomaan ja kävelee vaikkapa sohvalle, jonne hetkeä myöhemmin kapuaa istumaan. Kiivetä Elmu osaa jo aika hyvin. Osaa kiivetä sohvalle ja tulla hienosti jalat edellä alas. Esimerkiksi sängyltäkään Elmua ei enää joka kerta tarvitse käydä nostamassa alas, vaan itse se sieltä jo jalat edellä alas kapuaa. 

Nykyään Elmu nukkuu ihanan pitkät yöunet ja siihen lisäksi vielä yhden pienet päikkärit. Ruokakin maistuu pikkumiehelle tooooodella hyvin, varsinkin karjalanpiirakka, jugurtti, banaani, hedelmä/marja smoothiet ja kaiken maailman makaroni/spagetti/pasta ruuat. Ja syöpi mieluiten sitä ruokaa, mitä me aikuisetkin syödään. Ja maitoakin se Elmu juo hirmu mielellään, tavallista rasvatonta maitoa. Se on Elmun ehdoton päivän piristysruiske heti herättyä. Aamumaidolla päivä lähtee käyntiin.


Elmu tykkää ihan mielettömästi istuskella kylvyssä, heitellä vedessä palikoita ja käsillä pärskiä vettä ympäri kylpyhuonetta. Olisittepa nähneet, kun yks kerta kylvyn jälkeen en ollut heti jaksanut kylpyvettä käydä tyhejentämässä. Yhtäkkiä huomasin, että Elmu on päivän mittaan muutaman kerran konttaillut kylpyhoneeseen ja takaisin. Kun kävin sitten katsomassa, että mikä leikki sillä pikkuveikalla on oikein meneillään ja löysin kylpyhuoneen lattialta kylpyammeen täynnä tavaraa. Oli monen monta palikkaa, ämpäri ja yksi kirjan sivu. Vanha, käyttämätön puhelin ja yksi kentä. Vesileikit, ne on ihan parhaita! Niin ja saunaa unohtamatta. Sieläkin Elmu tykkää istuskella ja vettä kiukaaseen "heittää". 

Elmu tykkää myös ihan mielttömästi käydä keinumassa, heittelemässä hiekkaa hiekkalaatikolla ja laskea   liukumäkeä joko yksin, tai äitin sylissä. Kotona ollessa käydään lähes päivittäin jossain leikkipuistossa. Esimerkiksi tänään käytiin aluksi torilla laskemassa liukumäkeä ja sen jälkeen rannalle leikkimään hiekalla. 

Pikkuinen siis senkun kasvaa ja kehittyy. Oppii kokoajan kaikkea uutta ja ymmärtää puhetta jo ihan valtavasti. Välillä tuntuu, että tuo pikkumies ymmärtää lähes kaiken, mitä sille puhuu. On se kyllä uskomatonta   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti