sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Mökkileikkejä parhaimmillaan

Oltiin taas pari yötä mökillä.
Ennen mökille lähtöä pohdin ja pähkäilin, että mitä kaikkea kivaa sinne voisinkaan ottaa mukaan, jotta pikku Elmulle riittäisi puuhaa. Jospa sattuisikin satamaan koko reissun ajan, olisi ainakin leluja millä leikkiä. Ja kirjoja, mitä lueskella. Niinpä pakkasin pienen pöllörepun täyteen palikoita, autoja ja kirjoja. 
Kyllähän se Elmu niilläkin mökillä ollessa leikki, mutta ehdottomasti parhaiksi osoittautuneet mökkileikit olivat jotain ihan muuta, kuin mitä äiti oli mukaan pakannut.

Leikki nr 1. "Missä kettuuuuu?

Isi ja äiti vuoron perään piilottelee tällä hetkellä mökillä majailevaa kettu pehmolelua ympäri mökkiä. Aina, kun kettu on käyty piilottamassa esimerkiksi eteisen kenkään, pikkuhuoneen hyllykköön tai keittiön puulaatikon taakse, kysytään Elmulta, että "Missäää kettuuu?", jonka jälkeen lähtee yksi pikkumies nopeaa vauhtia etsisekelemään kettua ympäri ämpäri. Ja aina se jostain sen ketun onnistuu löytämään. Ihan paras leikki. Tätä leikittiin tänäänkin koko aamupalan ajan. On se lapsen muisti vaan niin ihmeellinen. Eilen piilotin ennen nukkumaan menoa ketun lakana kaappiin ja tänään kun aamulla kysyin, että Missää kettuu? kävi Elmu samantien kurkkaamassa lakanakaappiin. Se muisti.


Leikki nr 2. Käpy menee liukumäkeen

Ei tarvita muuta, kuin pyöreä ja ontto puunkuori sekä muutama hassu käpy. Ja näin syntyy käpy menee liukumäkeen leikki. Niin yksinkertaista. Käpy pujotetaan toisesta päästä onttoon puuhun, josta se liukumäkimäisesti laskee alas.  Ja ei kun uudelleen. Ihan mahtava leikki. Ja tätä leikittiin ties kuinka kauan.



Leikki nr 3. Kiipeily

Kaikkien, niin ulkona kuin sisällä olevien pöytien ja tuolien yli/ali/läpi pomppiminen ja kiipeäminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti