sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Neljäs adventti

Nyt se on täällä. Neljäs ja viimeinen adventtisunnuntai.
Kaikki kynttilät on nyt sytytetty ja ne palavat komeasti olohuoneen pöydällä tuoden lämpöä, loistetta ja iloista joulumieltä tähän sateiseen päivään.

Kohta se joulu on täällä. Viikko pitäisi vielä malttaa odottaa, jonka jälkeen päästään joulupöytään herkuttelemaan ja rypistlelemään lahjapapereita. Olo on samassa erittäin odotteleva ja samassa hieman haikea. Joulukuu on mennyt ihan liian nopeasti ohi ja kohta on myös joulu kiitänyt ohitsemme. Kestäisipä se pidempää. Edes hetken.

Olen myös päässyt jouluiseen tunnelmaan muistelemalla viime joulua. Sen joulu, kuten muutaman edellinenkin, vietin Tallinnassa. 

Muistan nurkassa komeilevan joulukuusen, ruokapöydän ympäri tanssittavan tiptap tiptap laulun, jouluisen vanhan kaupungin, ihanan joulutorin ja ne lämpimät glögilasilliset ihanan pienissä ja  tunnelmallisissa kahviloissa.

Muistan myö poikaystäväni ilmeen, kun yllätin hänet toden teolla antamalla joululahjaksi pleikkari kolmosen. Ei ihan niin isoa ja kallista joululahjaa pitänyt alunperin hankki, mutta se oli ainoa lahja, jonka hänelle todella halusin hankkia. Joten kun poikaystäväni oli poissa, lähdin kaupungille pleikkaria metsästämään, kannoin sen kotii lumisessa tuiskeessa ja piilotin vaatekaapin pohjalle joulua odottelemaan.

Erityisesti tuo joulu on jäänyt mieleen myös siitä, että olin silloin raskaana. Viikkoja taisi olla kasassa parisen kymmentä, maha hieman pyöreänä, mutta vielä piilossa vaatteiden alla. Muistan ne pienet valkoiset töppöset, jotka saimme joululahjaksi. Silloin oli vielä hankalaa kuvitella, että meille oikeastikkin tulee pikkuinen nyytti, joka on kanssamme täällä ensi joulua viettämässä. Raskaus oli kuitenkin niin aluillaan, eikä pikkuisen liikkeitäkään vielä oikein tuntenut. Kaikki oli niin uutta ja ihmeellistä, välillä jopa epätodellisen tuntuista.

Ne samat pienet töppöset puimme pikkuiselle jalkaan, kun viikon ikäisen nyytin kanssa lähdimme ajamaan sairaalasta ensimmäistä kertaa kotiin. Omaan, yhteiseen kotiimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti