sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Ihana viikonloppu

Nyt voi kyllä sanoa, että on ollut ihana viikonloppu. Lauantaina pikkuinen sai mummin viikonloppu vieraaksi, kun poikaystävän äiti saapui tänne pohjoisen Savon perukoille. Uunissä lämpeni kinkku, josta loihdittiin ihana päivällinen. Yhdessä on ihana istua ruokapöydän äärelle syömään ja vaihtamaan kuulumisia. Pääsi pikkuinenkin naureskelemaan, heittelemään tavaroita lattialle ja juttelemaan mummin kanssa taas pitkästä aikaa. Kyllä sen verran tarkasti kuunteli mummin juttuja ja hymyili, että ihan varmasti tunnisti tuon jo ennestään tutun henkilön ja äänen. Ihanaa oli seurava vierestä näiden kahden touhuiluja.  Illalla käytiin vielä poikaystävän kanssa hetkeksi istahtamassa paikallisessa ravintolassa. Laitettiin siistit vaatteet ylle ja lähdettiin hetkeksi viettämään hieman kahdenkeskeistä aikaa. Alkuruuakasi tilattiin ihanaa vuohenjuustoa (pakko tilata myös ensi kerralla, oli sen verran hyväää nammm) ja valkosipulileipiä. Tietenkin siihen kaveriksi vielä lasit viiniä ja voi että, kuinka nautinkaan joka hetkestä.

Alkupalojen jälkeen siirryttiinkin suoraan jälkkäreihin. Isot lasilliset suklaa-, ja masikkajäätelöä suussa sulavan suklaakastikkeen kera. Ai että kun oli hyvää. Jäätelöt nautittua vielä viinilasilliset loppuun ja lähdimmekin siitä hiippailemaan takaisin kotiin viettämään iltaa pikkuisen ja mummin kanssa. Vaikka reissu olikin lyhyt, tunti pari taidettiin olla poissa,  oli juuri riittävän pitkä meille.
Sunnuntaiseen päivään kuului päivällä kahvitteluhetki isoukin ja mummin luona. Sen jälkeen kauppareissu, josta matkaan saatiin vihdoin ja viimein keittiölamppu. Sellainen on ollut jo hankinnan alla   ties kuinka pitkään. Taidettiin sitä etsiä jo viime talvesta sakka. Mutta nyt se löytyi, täydellinen keittiölamppu meille vihdoin ja viimein. Monta kertaa ollaan kyseistä lamppua ohimenne katseltu, mutta nyt se sitten otettiin matkaan. Se on lyhtymäinen lamppu, josta tulee mieleen jonkinlainen merimieslyhty tai sellainen lyhty, jota tontut kantavat kädessä hiippailessa pitkin lumihankia. 

Ja koska oli ihana uusi keittiölamppu, niin tottakai sen alle oli loihdittava ihana sunnuntai ateria toisen adventtisunnuntain kunniaksi. Kalaa ja fetajuusto salaattia. Mitä herkkua. Kiitos tästä viikonlopusta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti