perjantai 30. joulukuuta 2011

Joulua osa.2

Jouluaatto vietettiin rauhallisissa merkeissä Tallinnan tuulisessa säässä pienokaisen mummin ja vaarin luona. Käytiin llalla pikaisesti joulutoria ihastelemassa ja vanhan kapupungin mukulakivisiä katuja tallaamassa, jonka jälkeen päästiin istahtamaan joulupöytään herkuttelemaan jouluisia laatikoita maukkaan kinkun kera. 

Kolme erilaista laatikkoa, kinkkua, rosollia, raejuustoa, lasillinen viiniä, sienisalaattia, mätiä, paprikaa kermaviiliä ja lohta. Jälkkäriksi vielä kupillinen kahvia ja värikkäiden karkkien koristelemaa suklaakakkua. Namm.














Sitten oli vuorossa joulusauna, jonka jälkeen päästiin availemaan ensimmäisiä lahjoja. Toisillemme emme vielä lahjoja jakaneet, mutta mummille ja vaarille annoimme tuomamme kehystetyn taulun pikkuisesta. Itse saimme lahjakortin haluamaamme hemmottelevaan hoitoon (kuten esimerkiksi manikyyri, pedikyyri tai heironta) kirjan virolaisesta ruokakulttuurista sekä sen perinteistä ja tietenkin rasiallisen joulusuklaata, mikä muuten taitaa vieläkin odotella laukussa avaamattomana. Täytyypi käydä se avaamassa. Ehkäpä huomenna, uuden vuoden aattona.

Pikkuinen sai lahjaksi ihanan puisen bussin, johon kuuluu erivärisiä ja muotoisia puupalikoita. Aivan mahtava lahja. Itse ainakin tykästyin siihen oitis. Ja niin teki myös pikkuinen. Heitteli ja väänteli sitä käsissään minkä kerkesi. Tutkiskeli ja ihmetteli, välillä tietenkin hieman maistellen ja haistellen.

Mutta vaikka pikkuinen saikin joulun aikana kaiken maailman ihania lahjoja ja leluja, niin tottakai parasta kaikista oli pahvinen putkilo.











1 kommentti:

  1. Ihanan tunnelmallisia kuvia. Juuri sen joulun tunnelman olet saanut vangittua kuvaan! :)

    VastaaPoista