sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Yksi kaksi tiiii

Elmu osaa jo hieman laskea numeroita. Ollaan jo muutamien viikkojen ajan laskeskeltu aamupalalla  sormia ja nallekirjasta autoja. Nyt se Elmu tulee jo itse ottamaan äitiä kädestä kiinni, että "hei äiti lasketaan kaikki sormet. Isin kanssa." Myös kaikki leikkiautot järjestellään hienosti riviin ja sen jälkeen lasketaan. Kuten myös leikkijunat, lautaset ja puhelimet. Elmu osaa hienosti sanoa ykkösen jälkeen "Kasssi". Yksi kenkä ja kaksi kenkä. Ja kakkosen jälkeen kuuluu "Neeejä." Kolmonen kun tuppaa unohtumaan.

Niin ja eihän se aina ole, että yksi kenkä ja kaksi kenkä.
Vaan yksi kenkä ja toinen. Ja toinen meillä on "tiiiiii"

"Katoppa Elmu, tuolla menee auto"
"Tiii Tiiiiii Tiiii"
"Joo sieltä tulee toinen auto"

Kotona Elmun kanssa ollaan myös leikiskelty piilosta. Piiloleikki sai alkunsa siitä, kun isi ja äiti juoksivat toiseen huoneeseen "piiloon" sohvan tai oven taakse ja Elmu juoksi kiljuen perässä. Ja aina onnistui meidät löytämään. Hyvä jos sitä kerkisi kunnolla edes piiloon. Ehkä se olikin aluksi enemmän sellaista "ota kiinni äiti ja isi" leikki.


Sitten meni äiti  piiloon ja isi ja Elmu tulivat yhdessä etsimään. Ja toisinpäin. Ja nyt Elmu on ensimmäistä kertaa osannut itsekkin mennä piiloon. Muutama päivä sitten meni seisomaan aluksi pikkuhuoneen oven taakse ja sitten vielä eteiseen vaunujen taakse kyykkimään. Vielä ei kuitenkaan ihan osaa sielä piilossa olla, vaan äitin huudellessa "Missä Elmu" pomppaa iloinen hymynaama piilosta esille. Mutta siis aivan mahtava leikki. Noinkin nopeasti se on oppinut piiloon menemisen ja ihan paras koko perheen leikki. Siinä me sitä välillä vain juoksennellaan huoneesta toiseen ja vuorotelleen etsiskellään kadonnneita perheenjäseniä. Tänäänkin keittiössä ruokaa laitellessa oli huushollissa yhtäkkiä epäilyttävän hiljaista ja sielä ne isä ja poika olivat. Menneet peiton alle äitiä piiloon.

Toinen tän hetkinen Elmun suosikkileikki on "juostaan junaa karkuun äidin ympärillä". Leikki sai alkunsa Tallinnasta, jossa Elmu sai mummilta ja vaarilta lahjaksi duplo junan. Sillä sitten leikiskeltiin ja jossain vaiheessa laitoin junan selkäni taakse piiloon. "Elmu missä juna?" Sen jälkeen Elmu lähti juosten taakseni junaa etsimään ja siitä se leikkis sitten kehittyi. Nykyään sitä leikitäänkin melkeinpä päivittäin. Äiti pyörittelee junaa kovaa vauhtia ympäri ja Elmu juoksee kiljuen karkuun. Kuulisittepa sen naurun. Ja aina kun Elmu haluaa kyseistä leikkiä leikkiä, osoittaa hän junaa sanoo "haahaa Haaahah".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti