sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Poika itse suloisuus

Elmu on tällä hetkellä ehkä maailman innokkain äidin oma pyykinpesu apuri. Aina pienen pojan kasvoille ilmestyy muikean suloinen hymy äitin kysyessä, että "lähdetäänkös käymään sielä pyykkihuoneessa?" Elmu juoksee samantien kohti ulko-ovea. Sitten yhdessä me mennään hissillä kellarikerrokseen, jossa Elmu juoksentelee pitkin kaikuvaa käytävää ja laskeskelee pyörävaraston pyöriä äidin ripustellessa pyykkejä kuivumaan. Ja takasin tullessa kävellään rappuset yhdessä ylös ja se jos mikä on hauskaa. Pettymys on kova, kun palataan takaisin koti ovelle.

Niin ja yks päivä kun oltiin menossa alakertaan tarkistamaan, että onkohan se pyykkihuone mahdollisesti vapaana, kävi Elmu samantien nappaamassa kylpyhuoneesta pesuaine pullon ja käveli painava pullo kädessä ulko-ovelle. Tuu äiti mennään jo. Sanoisin, että ehkä jotain maailman suloisinta.

Niin ja tekihän se Elmu toisenkin suloisen tempauksen tuossa muutama päivä sitten. Me kun oltiin opetettu Elmulle, että jos keittiön seinään koputtaa niin se kuuluu makuuhuoneeseen. Ja että keittiön seinän takana on makuuhuone ja toisinpäin. Samaten olohuonen seinään koputtaessa koputtaa kylpyhuoneeseen ja kylpyhuoneen seinästä naapuriin.


Yks päivä Elmu pyöriskeli jaloissani kun yritin siinä ruokaa laitella ja samalla vähän siivota. Yhtäkkiä se Elmu siitä sitten lähti ja hetken kuluttua kuului keittiön seinään koputus. Makuuhuoneesta. Elmu oli mennyt sinne kopuutamaan äitille, joka hääräili keittiössä eikä tuntunut pienokaista huomaavan. En voinut muuta kun nauraa/kiljua liian innostuneella äänellä ääneen, että "oliks toi Elmu äähähä?!". Ja sieltä sitten juoksikin yksi iloinen poika keittiöön hymyissä suin. Molemmat hekottaen riemusta jatkettiin tätä maan mainiota kopustusleikkiä . Äiti keittiöstä ja Elmu makuuhuoneesta.

 Elmu tykkää myös leikiskellä brio junilla ja rakentaa duplo palikoista torneja. Niin ja tornien lisäksi palikoista rakennellaan myös aika useain rappusia. Niistä se Elmu kun tuntuu tykkäävän. Aina kun mahdollista kiivetään äitin sylissä rappuset ylös ja leikkipalikoista rakennettuja rappuja pitkin kiipeää milloin mikäkin lelu. Kuten esimerkiksi auto, kirahvi tai krokotiili.


Yksi Elmun suloisimmista itse kehittämistä "leikeistä" on lepääminen. Elmu tykkää pötkötelle olohuoneen lattialla lelujen kanssa. Välillä kesken juna leikkein Elmu sanoo "lpää" ja asettaa kaikki junat ja lähettyvillä olevat muut lelut kyljelleen matolle lepäämään. Tämän jälkeen Elmu pötkähtää lelujen vierelle lepäämään. Sen jälkeen kutsuu vielä äitin tai isin liittymään joukkoon. Ehkä maailman suloisin leikki mitä voi olla.

Elmu osaa myös jo juoksennella ja hyppiä. Yksi lempi leikeistä onkin tasajalkaa hyppiminen ja ympyrrää pyöriminen/juokseminen. Ja voisinpa sanoa, että Elmu on jo aika taitava hyppielijä. Osaa hienosti laskeutua jaloilleen aina tasa jalkaa ilmaan pompahtaessa.

On se vaan jo niin iso poika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti