maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuosi 2012

 Miten pieni, juuri konttaamista opetteleva lapsi voikaan vuoden aikana kasvaa ja kehittyä niin paljon. Kaikkea on sattunut ja tapahtunut tämän vuoden aikana. Vuosi täynnä ihania muistoja ja hauskoja hetkiä. Varsinkin tuon pikku Elmun kohdalla.

Tammikuussa Elmun ollessa 8kk aloitettiin kerhoilu ja vauvauinti. Elmu möyri vatsallaan lattiaa pitkin, kuunteli vauvan vaakaa ja pompiskeli iloisesti syöttötuolissaan. Saatiin myös nauttia ihanan aurinkoisista pakkassäistä ja joululahjaksi saadusta teepannusta. 


Helmikuussa leivottiin runebergin torttuja ja maalailtiin sormiväreillä. Valokuvailtiin pakkasta, käytiin Elmun kanssa kahdestaan junamatkalla Helsingissä, leivottiin laskiaispullia, vietettiin kihlajais vuosipäivää ja käytiin kokemassa vanhojentanssin pukujen loiste.




Maaliskuussa istutettiin kevätkukkia ja tehtiin mysliä. Käytiin Elmun kanssa ulkona keinumassa ja noustiin ensimmäisiä kertoja sohvaa vasten jaloilleen. 




Huuhtikuussa käytiin Tallinnassa viettämässä pääsiäistä ja Helsingissä lapsimessuilemassa. Huuhtikuussa saatiin myös ihailla keväisiä kukkia ja viettää omaa konfirmaatiotani. Elmukin oli jo oppinut konttaamaan ja sitä käytiin sitten ahkeraan tahtiin ulkona leikiskelemässä hiekkalaatikoilla ja keinumassa leikkipuistoissa. Ainiin ja olihan ne MM-kisatkin ja Elmun suomipaita.








Toukokuussa avattiin kesän mökkeilykausi ja matkattiin mökille matkasängyn kera. Toukokuussa vietettiin myös äitienpäivää, ajeltiin uudella potkuautolla sekä vietettiin pikku Elmun 1-vuotis juhlia. Käytiin retkeilemässä korkeakoskella sekä noustiin ensimmäisiä kertoja tuetta seisomaan. 










Kesäkuussa se Elmu melkein jo käveli. Tai ainakin kovasti sitä harjoitteli. Silloin vietettiin lämpimiä kesäpäiviä mökkeillen ja leikkipuistoissa leikkien. Niin ja kyllähän siihen kesäkuuhun mahtui vielä viikko Helsinkiä ja toinen viikko Dublinia. 






Heinäkuu vietettiinkin suurimmaksi osaksi täällä kotosalla välillä mökillä piipahtaen. Silloin käytiin kesähäissä, pelailtiin frisbeegolfia, leikittiin hiekalla, pelailtiin lautapelejä, tehtiin retki Talvivaaraan, grillailtiin kesäruokaa, katseltiin aamuautoja parvekkeella, lueskeltiin ahkerasti autokirjoja ja kasvateltiin tomaatteja. Elmukin otti ensimmäisiä kunnon askeleitaan ja taaperteli varovaisesti pitkin mökin kylmiä lattioita.


Elokuussa oltiin taas kerran käymässä Helsingissä. Silloin piipahdettiinkin kesäisellä eläintarhassa, linnamäellä ja kasvitietellisessä puutarhassa. Elokuussa pompiskeltiin isin autossa, katseltiin tutituuta, kiipeiltiin syöttötuolissa ja lueskeltiin game of thronesia. Päivittäisiä leikkipuisto reissuja unohtamatta.










Syyskuussa ostettiin uudet rattaat ja soiteltiin huuluharppua. Sekä juoksenneltiin lehtikasoissa, tehtiin pitkiä syksyisiä kävelyreissuja rannalla ja polteltiin kynttilöitä. 



 Lokakuussa käytiin Helsingin Taize messuilla ja  Tallinnassa valokuvailemassa syksyä. Leivottiin omenapiirakoita ja leikiskeltiin uudella susi käsinukella. 





Marraskuussa saatiin ensi kosketusta lumesta ja vietettiin isänpäivää. Rakennettiin pahvilaatikosta tunneli ja pompiskeltiin sängyssä. Niin ja täyteettiin 1,5v.



Joulukuussa availtiin joulukalenteria, leivottiin piparkakkuja, käytiin kummipojan ristiäisissä ja vietettiin ihana joululoma Tallinnassa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti