perjantai 28. joulukuuta 2012

Kohti uutta arkea


Nyt on joululoma vietetty, joulut jouluiltu ja Tallinnasta kotiuduttu. Mutta ei ihan vielä kotiin asti olla päästy, mutta tänne Helsinkiin kuitenki ollaan tänään palattu. Pieni matkailija sammahti hetki sitten kylvyn ja pienen talviflunssan saattelemana sänkyynsä ja isi rakentelee tuossa vieressä joululahjaksi saatua puhelimen kokoista minitietokonetta. Äitillä pieni hetki aikaa istahtaa koneelle ennen nukkumaan menoa. Mutta nytpä on Elmun toinen joulu on  vietetty mummujen mummutellessa ja pientä serkkupoikaa ihmetellessä. Ja oli muuten ihana joulu.

Viime lauantaina saavuttiin Tallinnaan täpötäydessä aamulaivassa. Onneksi saatiin sentään hyvät sohvapaikat leikkihuoneen vierestä ja siinäpä se matka sitten menikin. Toisen meistä pomppien ja leikiskellen Elmun kanssa leikkihuoneessa. Sielä se Elmu rakenteli toisten lasten kanssa isoja palikka torneja ja välillä jopa uskaltautui varpaansa pallomereen kastamaan.

Tallinnaan saapuessa meitä vastassa mummin ja vaarin lisäksi odotti hyytävä pakkanen. Käveltiinkin yhdessä suoraan satamasta vanhaan kaupunkiin syömään intialasista ruokaa, tehtiin pieni kierros joulutorilla ja sitten lähdettiinkin mummin ja vaarin luokse viettämään iltaa saunoen ja viiniä maistellen.



Sunnuntaina pyörittiin melkeinpä koko päivä akselilla virukeskus-vanha kaupunki ja metsästettiin viimeisiä jouluostoksia. Maanantaina olikin sitten vuorossa jouluaatto. Kolmen aikaan käytiin joulukirkossa, johon pääsin itsekkin osallistumaan lukemalla parisata päiselle yleisölle pätkän raamattua. Joulukirkon jälkeen käytiin glögillä, jonka jälkeen olikin vuorossa kauan odotettu jouluateria. Illan aikana herkuteltiin kinkkua ja erilaisia laatikoita, sekä availtiin ensimmäiset joululahjat. Oli siinä Elmullekkin loppuillaksi tekemistä uuden duplo junan parissa leikkien. Ja saihan se äitikin lahjoja. Kalevala korun ja lahjakortin kauneushoitolaan.

Joulupäivän ilta oltiinkin vuorostaan oman perheeni kanssa. Käytiin yhdessä tätini luona syömässä italialais-virolainen llallinen ja päästii siinä samalla ihastelemaan ehkä maailman suloisinta, pientä nappisilmäistä, muutaman kuukauden ikäistä serkkuni pikku prinsessaa. Ainiin ja kävihän meille tiistaina pieni äksidentti. Oltiin unohdettu ostaa päivällä vaippoja ja eihän ne kaupat enää näin joulupäivän illalla olleet auki. Siinä piti sitten yrittää keksiä, että mitens sitä selvittäisiin yksi ilta ja yö ilman vaippoja. Ja saatiin muuten aika hienot pyyhe-harso vaipat kehitettyä.

Keskiviikkona oli vuorossa joulunvietto päivä nr.3, kun pikkuinen kummipoika vanhempiensa kera saapui Tallinaan. Oli vuorossa vielä yksi jouluateria ja vielä muutamat yhteiset joululaulut ja avaamattomat lahjat. Ja olisittepa nähneet, kun Elmu toimi kummisetänsä kanssa tonttuna ja kiltisti jakoi jokaiselle oman pakettinsa. Ja malttoi vielä jakaa kaikki paketit loppuun asti, ennen kuin pääsi omien pakettien kimppuun. Niistäpä Elmulle löytyi uusia brion junia, Oiva-nallen dvd, vaatteita, autoja sekä brion koottava puupalikka pelle, joka on osoittautunut Elmun uudeksi suosikkileluksi juna ratojen rinnalle.

 Eilen torstaina oli perheen tyttöjen hemmottelupäivä, kun vierailtiin keskustan kauneushoitolassa. Pääsinpähän monen vuoden tauon jälkeen oikein kunnon kasvo hoitoon ja rentouttavaan selkä hierontaan. Illalla käytiin vielä ulkona syömässä ja tänään perjantaina tultiinkin aamulaivalla takaisin Helsinkiin.




Tässäpä meidän joulun vietto näin päällisin puolin. Nyt se kauan kestänyt joulun odotus on ohi ja paluu arkeen pikku hiljaa alkaa. Tällä kertaa tämä arkeen palu onkin ihan erilainen ja uusi, kun reilu viikon päästä palaan kouluun ja Elmu aloittaa päiväkodin. Tässä uuden vuoden tienoilla matkataan täältä Helsingistä takaisin kotiin, jossa alkaakin henkinen valmistautuminen alkavaan uuteen arkeen. Kouluasioiden hoitaminen, päiväkotiin tutustuminen, alkavan uuden arjen pyörittäminen ja siihen kaikkeen totutteleminen..

Jännittää. Ei niinkään se oma kouluun palaaminen vaan se Elmun päiväkoti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti