sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Jouluisa sunnuntai

Tämä päivä on tuntunut ihan joululle. Heti aamulla herätessä oli sellanen olo, että olispa kiva tänään syödä laatikoita. Vaikkapa porkkanalaatikkoa ja lanttulaatikkoa sekä siihen vielä lasillinen glögiä. Ei siis auttanut muu kuin tehdä jo perinteeksi muodostunut sunnuntainen kaupassa.

Kotiin tultua laitettiin kinkku uuniin muhimaan ja tehtiin punajuuri-aurajuusto vuoka kaupasta ostettujen laatikoiden rinnalle. Ja jälkkäriksi leivoin vielä taatelikakun. Pieni jouluinen ateria näin marraskuisena sunnuntaina.

Mietin tässä, että mikä oikein sai tämän päivän tuntumaan niin jouluiselle. Mistä se tunne oikein tuli. Kalenterikin vielä näyttää marraskuun puolta väliä, ulkona puhaltaa kylmä ja sateinen tuuli eikä kotonakaan ole joulukoristeita vielä esille. Mutta se tunnelma ja olotila. Se syntyi kynttilöiden valosta, rauhallisesta olotilasta, hyvästä mielestä ja rakkaasta perheestä, kotona olemisesta ja kiireettömästä sekä stressittömästä päivästä. Silkasta yhdessäolon ilosta ja siitä nauttimisesta. Se tuntui joululta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti