keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Neuvola ja pieni kuume

Meillä oli eilen Elmun 1-vuotis neuvola. Aluksi mitattiin paino ja pituus, mutta kumpaankaan ei juuri sen suurempaa muutosta ollut tapahtunut tässä parin kuukauden aikana. Painoa oli tullut vajaa 400g lisää ja pitutta reilun sentin verran. Ei siis ole tämä kasvu enää ihan niin vauhdikasta, mitä se pikkuvauvana oli. Mutta vaikka eilen Elmulle tuo vaatteiden pukeminen sekä pituusmitalla makaaminen ei ollut mitään ihan lempipuuhaa, niin vielä pahempaa oli luvassa. Nimittäin ne rokotukset. Otettiin yhdet rokotteet molempiin jalkoihin ja kolmas käydään vielä erikseen ottamassa kuukauden päästä. Ensimmäinen rokote meni ihan hyvin, pieni itkunparkahdus pääsi pistoksen jälkeen, jolloin piti äidin syliin kääriytyä hakemaan lohtua. Toinen ei sujunutkaan ihan niin helposti. Elmu tiesi jo, että mitä tulee tapahtumaan, kun neuvolatäti lähestyy. Itku pääsi jo, ennen kun pistos oli keretty ottaa. Saatiin kuitenkin piikki pistettyä ja päästiin kotiin välipalalle. Oli se pienokainen kyllä taas kerran niin reipas ja urhea.

Rokostuksista kuitenkin tuli illan aikana ensimmäistä kertaa pieni kuume. Illalla Elmu oli ihan rättiväsynyt, eikä jaksanut edes kunnolla iltapalaa syödä. Hieman sain viiliä syötettyä, mutta muuten Elmun ilta meni sylissä lepäillessä ja vettä juodessa. Yöllä nostin Elmun omaan viereeni nukkumaan. Vettä annoin pari kertaa yöllä ja märällä pyyhkeellä yritin viilentää tulikuumaa otsaa, s verran kun oli tuo pienokainen kuuma kuin patteri. 

Elmu heräili aamulla ennen kahdeksaa aamupalalle, jaksoi hetken virkeän oloisena touhuta ja hieman leikiskellä, kunnes tas iski väsymys. Annoin maitoa ja vein hetken päästä takaisin sänkyyn ja kuinka ollakkaan, Elmu nukahti melkeinpä samantien. Saa nähä, mikä on pienokaisen vointi illalla. Toivottavasti kuume hellittäisi ja päästäisiin muskarin kevätesitykseen. Se on nimittäin tänään ilta kuudelta. Toivotaan parasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti