lauantai 29. kesäkuuta 2013

Soiva metsä

Tehtiin käytiin päiväseltään Kainuussa, Suomussalmen upeiden maisemien sykkeessä. Meillä on jo parina kesänä ollut suunnitelmissa käytä katsastamassa Suomussalmen Soiva metsä, mutta nyt vasta saatiin kyseinen suunnitelma toteutettua.

Itse en ollut Kainuun seudulla aikaisemmin käynyt, saatika sitten Suomussalmessa. Aikaisemmin itselläni oli Kainuusta, noh aika mitään sanomaton mielukuva. Mutta nyt, reilu tunti sitten reissusta palanneena voisin todeta rakastavani Kainuuta. Sen upeita maisemia ja ihastuttavaa luontoa. 

Ja itse Soiva metsä, se oli kerrassaan upea kokemus. Elmukin näytti tykkäävän, kun sai isoilla soittimilla metsässä aikaiseksi meteliä, kilinää ja niin sateen, kuin ukkosen ääntä. Oli isot helinäpuut, kilisevä keinu, jättimäinen sadeputki, tynnyristä rakennetut rummut, ukkospellit ja iso puinen kannel. 

Ei sitä voinut itse kuin ihastella. Niin metsän soittimia, kuin itse metsöö. Sen verran satumainen ja taianomainen se oli. Ja korkealta Soivan metsän harjulta maisemat alas järvelle olivat unohtumattomat. Eli jos ikinä ikinä koskaan olet aikeissa matkustaa Kainuun seudulle, muista ehdottomasti pysähtyä Soivaan metsään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti