maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannus mökillä

Tämän vuotinen juhannus sujui mitä parhaiten. Perjantaina puolen päivän paikkeilla saatiin pakattua kimpsut ja kampsut autoon ja lähtettiin ajamaan kolmeksi päiväksi mökille juhannuksen viettoon. Oman pienen perheemme lisäksi mökillä olivat mummi ja vaari, sekä pikku Elmun kummisetä, kummitäti ja heidän suloinen pieni poika.

Elmu pääsi heti ensimmäisenä mökkipäivänä syömään välipalaa kuistin rappusille, aamuaurinkoa paistattelevien sisiliskojen vierelle. Elmu juhannukseen kuului myös ensimmäistä kertaa tänä kesänä järvivedessä kahlailailu, hiekkarannalle autotien rakentaminen, käpyjen kottikärryssä kujtetteminen ja pienten kivien veteen heitteleminen. Elmu pääsi junannuksena myös herkuttelemaan mummin paistamia muurinpohjalettuja, vaarin suklaabanaaneja sekä kummitädin tekemää perunasalaattia ja herkullista suklaakakkua. Ja tulhan sitä myös muutaman kerran käytyä juhannussaunassa.




Elmu oli myös pienenä mökkipoikana kaikkien apuna. Mökillä ollessa kun on aina paljon kaikenlaista puuhasteltavaa ja kukapa muu olisi aina noin innokkaana vapaaehtoisena aupurina, kuin Elmu. Elmu auttoi isiä kivipolun rakentamisessa, äitiä rannan haravoinnissa, mummia kukkapenkkien istuttamisessa, vaaria saunan lämmittämisessä ja kummitätiä serkkupojan hoitamisessa. Aina oli Elmu reippaasti mukana auttamassa ja näytti nauttivan joka hetkestä. Kaikki se mökillä touhuaminen, puuhasteleminen ja rannalla leikiskeleminen näyttivät olevat Elmun mieleen. Varsinkin kun ympärillä on tuttujan ja lähesiä ihmisiä ja omat jalat kantavat jo sen veran hyvin, että voi kätevästi jo omen mielensä mukaan juosta paikasta toiseen.

 Ehkäpä Elmerin kolme onnellisinta kesäpäivää mitä vain voisi kuvitella. 

Kuten myös äidin, joka pääsi kaiken sen juhannuksen vieton keskellä välillä rauhassa lepäilemään, lueskemaan kirjaa ja ihastelemaan yöllisen taivaan valaisevaa täyskuuta. 

Tätä kaikkea oltiin jo viime kesänä kovasti toivottu. Sitä, että Elmu pääsisi oman mökin lämpimään hiekkarantaan leikiskelemään ilman housuja ja pienillä varpailla järvidedessä tallustelemaan. Kesäaurinkoa ja lämpimiä päiviä odoteltiin, mutta niitä ei näyttänyt juurikaan olevan. Mutta tänä kesänä niitä on ollut. Ja toivottavasti tulee myös lisää.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti