tiistai 18. kesäkuuta 2013

Mökkipoika

Ollaan mökillä käyty nyt muutaman kerran kesän alettua, vaikka ei  ollakkaan vielä yötä oltu. Viimeksi sunnuntai iltana käväistiin pikaseen mökillä. Ja vaikka tuuli olikin kylmä eikä aurinkoa juurikaan näkynyt, olisi mökille jäädä pitemmäksikin aikaa. Tässäpä nyt odotellaan lämpimämpiä päiviä ja loppuviikon juhannusta. Silloin mekin majottaudutaan muutamaksi päiväksi mökkeilemään. Ja ehkäpä jokunen yö kokeilun vuoksi uudessa, kirkkaanoranssissa teltassa.

Juhannus on aina ollut yhtä vuoden parasta aikaa ja ehkäpä kesän yksi ehdottomista kohokohdista. Kaikki lapsuuteni ja myös nuoruusvuosien juhannukset olen viettänyt Virossa, setäni luonna pienessä Altjan kylässä. Kuitenkin Elmun syntymän jälkeen olen viimeiset pari juhannusta täällä Suomessa.  Kuten myös tämän vuoden junannuksen.

Ensimmäisenä juhannuksena Elmu oli vielä vauva, vasta reilun kuukauden ikäinen. Silloin meillä mökin rannassa loisti suuri kokko, mutta vaunuissa nukkunut pienokainen ei sitä päässyt vielä ihastelemaan. Viime vuoden juhannus oltiin myöskin mökillä, mutta silloin meillä ei jostain syystä ollut omaa juhannuskokkoa. Yksi kovaääninen paukkuraketti kylläkin. Toivottavasti tänä vuona saataisiin taas kokko rannalle pystyyn. Elmu siitä varmasti tykkäisi, kun pääsisi isin ja kummisedän kanssa rakentamaan kokkoa ja ihastelemaan sen loistoa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti