lauantai 2. kesäkuuta 2012

Tivoli ja sateinen viikonloppu

Vaikka kesäkuu onkin alkanut ei ihan niin kesäisesti, tälläkin hetkellä ulkona sataa ja tuulee, niin kivaa on silti ollut. Torstaina käytiin Elmun kanssa ensimmäistä kertaa tivolissa. Ihasteltiin ja ihmeteltiin yhdessä isoa maailmanpyörää, kova äänistä merirosvo laivaa ja kiskoja pitkin pomppivia autoja. Suurin osa tivolin laitteista oli kuitenkin sen verran pelottavia ja hurjia, että en niihin pikku Elmua oikein uskaltanut vielä päästää. Käytiin kuitenkin yhdessä katsastamassa maailmanpyöstä näkyvät upeat maisemat, jonka jälkeen ajettiin vielä muutama kierros sirkusjunalla, Elmun istuessa turvallisesti äidin sylissä. Ja kyllähän se Elmu tykkäsi tivolista. Maailmanpyörässä katseli hymyillen ympärilleen ja osotteli alas ja junassa istuskeli silmät pyöreänä. Kivaa oli, vaikkakin vasta sitten parin vuoden päästä pääsee Elmu tivoliin oikein toden teolla.

Ollaan Elmulle otettu nyt myös harjoittelu käyttöön nokkamuki plus, että ollaan nyt kokonaan pistetty tuttipullot syrjään ja käytetty pelkästään noita Learn to Drink pulloja. Ja hyvin ollaan niillä pärjätty. Tottakai Elmu vähän vielä ihmettelee uusia pulloja ja aina niistä juotua hymyilee muikeasti, mutta eipä ole mitään sen suurempaa kummastelua tapahtunut. Ja nokkamukista juo tavallista maitoa aina ruokailun yhteydessä. Kohtapa siirrytään juomaan pelkästään sitä, tällä hetkellä juodaan vielä fifty-fifty, korvike + tavallinen maito.Eilen käytiin sitten näin keävtjuhlien ja koulun päättäjäisten kunniaksi poikaystäväni serkuilla yhdissä valmistujais juhlissa. Elmu oli siellä taas niin iloisella päällä kuin olla ja voi. Konttaili pitkin lattioita huoneesta toiseen, söi karjalan piirakkaa ja leikki autoilla. Eikä vierastanut tuntematonta paikkaa, saatika sitten ihmisiä juuri ollenkaan. Niin ja näkihän Elmu myös ensimmäistä kertaa lehmiä. Ja vielä lähi etäisyydeltä ja kokonaisen navetallisen. Eikä edes pelännyt. Ihmetteli vain silmät pyöreinä noita isoja ja kummallisen näköisiä otuksia. 

Elmu harjoittelee myös jo hieman kävelemistä. Tukea vasten kävelee jo vauhdilla, samoin kuten käsistä/kädestä kiinni pitäen. Nousee hienosti seisomaan ilman tukea ja pieniä, pari sentin askelta ottaa silloin tällöin, kunnes maahan muksahtaa. Mutta ihan selkeästi yrittää päästä eteenpäin ja liikutella jalkoja. Niin ja Elmun yksi lempi puutia tällä hetkellä on kiipeäminen. Yrittää kiivetä esmerkiksi sohvalle ja kenkähyllylle. Ja potkuauton päälle Elmu osaa jo hienosti nousta kiipeämällä istumaan ja siitä alas. Vaikkakin välillä kiipeää auton kyytiin väärin päin ja yrittää ratin päällä istua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti