maanantai 27. elokuuta 2012

Pikku Elmu osaa

Meidän pikku Elmu rakastaa olla ulkona. Tykkää käydä katselemassa autoja, laskemassa liukumäkeä ja keinua keinussa. Ainakin kerran päivässä on päästävä käymään leikkipuistossa tai ihan vain takapihan hiekkalaatikolla. Ulos halutessaan tulee Elmu äitin luokse ja sanoo "ulssss", jonka jälkeen lähtee kävelemään kohti ulko-ovea. Aluksi rämplää hetken postiluukkua kovaäänisesti ja jos äiti ei heti huomaa, hakee Elmu äitille kengät.

Elmu on alkanut myös syömään itse. Tähän asti on suurin osa ruokailuista sujunut äidin syöttäessä tai sormin ruokaillen. Aina ruokalajista riippuen. Nyt Elmu haluaa jo itse pitää lusikkaa tai haarukkaa kädessä. Lusikalla syönti on vielä hieman hankalaa, matkan varrella ruoka useimmiten tipahtaa syliin, mutta pienellä haarukalla syönti jo onnistuu. Äiti laittaa ruuan haarukalle, jonka jälkeen Elmu nostaa sen taitavasti lautaselta suuhun. Niin ja juotava, kuten vesi tai maito juodaan mielummin pillistä, kuin nokkamukista. 

Elmu tykkää katsella auto kirjoja ja rakentaa juna-rataa. Elmu osaa monia maatilan eläimiä ja tietää, miten ne ääntelevät. Elmu osaa soittaa huuliharppua ja matkia tuuletinta. Elmu tykkää juustosta ja osoittaa tehosekoitinta banaani-marja smoothita halutessaan. Ja kun on nälkä, kiipeää Elmu omalle tuolilleen keittiön pöydän äärelle tai osoittaaa hellaa. Elmu osaa näppäillä tietokoneen hiirtä ja kiivetä sängystä alas. Elmu osaa hakea aamuisin lehden ulko-ovelta ja voisi ajaa loputtomiin hissillä ylös alas. 

Elmu rakastaa kylvyssä käymistä ja saunassa istuskelemista. Muutama päivä sitten käytiin ensimmäistä kertaa itsenäisesti, keväisten vauva uintien jälkeen uima-hallissa. Ja kyllä Elmu tykkäsi. Kiljui, pärski ja heitteli veneitä koko altaassa olo ajan. Ehdottomasti pitää mennä uudelleen. Heti kun tuo pieni flunssa ja nuha ovat hellitt'neet. Ainoa toive olisi, että tuo lasten vesi allas olisi edes muutaman asteen lämpimämin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti