torstai 30. elokuuta 2012

Huuliharppu ja pannullinen kahvia

Heti aamulla herättyä käveli Elmu yksikseen keittiöön äidin ja isin yrittäessä kerätä voimia ylös nousemiseen. Hetken päästä, puoli unisina käveltiin Elmun perässä keittiöön ja huomattiin yllätykseksemme, että kahvin keitin oli päällä. Elmu oli käynyt nappia painamassa. Ihan itse. Niinhän me vanhemmat aina aamusin tehdään. Laitetaan kahvia tippumaan. On sen Elmukin sen jo oppinut. 

Kahvinkeitto taitojen lisäksi on Elmu oppinut tänään soittamaan huuliharppua. Aluksi piti sitä suussa yrittäen ottaa isistä ja äidistä mallia. (Meillä kun kotoa löytyy kolme huuliharppua. Riittää juuri sopivasti jokaiselle oma.) Sen jälkeen Elmu oppi puhaltamaan huuluharppuun ja sai aikaiseksi kivan äänen. Ihan itse. Ja sen jälkeen se ei muuta sitten tehnytkään, kun käveli ympäri ämpäri huushollia ja soitteli menemään. Huuliharppu soi ja Elmu pyöri ja tanssi.

Ja ei aikaakaan, kun Elmu oppi myös soittaessa vetämään ilmaa sisäänpäin ja siitähän se soittaminen vasta lähti. Ihan uskomatonta. Taitaa olla muusikon ainesta tässä pojassa.


1 kommentti: