sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Jos metsään halaut mennä nyt...

....niin takuulla yllätyt. Käytiin pikkuisen kanssa eilen pienellä metsäretkellä, nimittäin käytiin etsimässä yksi geokätkö paikallisen metsän uumeneista. Geokätkeily on siis harrastus, jossa esimerkiksi GPS:n tai kompassin avulla etsitään maastoon kätkettyjä geokätköjä. Kaikki kätköt on rekisteröity geikätkeilyn omille nettisivulle, josta myös löytyy kaikkien kätköjen kordinaatit ja niitten avulla pystyy sitten suunnistamaan kohti haluttua kätköpaikkaa.

Ehkä yksi parhaimmista ulkoilma harrastuksista mitä on! Kätköjen etsiminen on mukavaa ajanvietettä, samalla pääsee niin ulkoilemaan kuin etsimään kätkettyä aarretta esimerkiksi puiden juurista, kallioiden uumeneista, rähjääntyneistä bussipysäkeistä, kauniiden vesistöjen rannoilta, suurien siltojen alta....vaikka mistä! (kerran löydettiin kätkö liikuntahallin ulkoseinästä ) Ja mikä parasta, pääsee käymään sellaisissa paikoissa, joihin ei muuten koskaan menisi. Esimerkiksi itse olen vaikka kuinka monta ihanaa rantaa ja metsikköä löytänyt omalta lähiseudulta, joiden olemassa olosta ei olisi harmaintakaan hajua ilman geikätkeilyä.

Puolison kanssa käytiin useaankin otteeseen ennen vauvan syntymää geokätköilemässä. Nyt sitten otettiin ensimmäistä kertaa pikkuinen matkaan. Lähdettiin liikenteeseen autolla ja valittiin sellainen kätkö, mikä on lähellä luontoa, mutta jonka lähelle pääsee helposti autolla. Päästiin autolla 50m päähän kätköstä ja pientä metsäpolkua pitkin taaperrettiin pikkuinen sylissä suuren puun juurelle, josta kätkö löytyi.

Pikkuinen oli ihan hereillä koko matkan, silmät pyöreästi ammollaa kun mentiin metsään. Katseli ympäröiviä puita, humisevia lehtiä.... Meidän pikkuinen metsäretkeilijä <3


Äiskän sylkyssä matkaamassa <3Suu pyöreänä....paljon ihmeteltävää <3

2 kommenttia:

  1. ööö, Eikö blogiisi voi liittyä lukijaksi? :o en ainakaan löydä linkkiä mistään :/

    VastaaPoista
  2. Se aina välil tökkii, ettei tuo lue-kohta näy yläkulmkassa, mutta kyllä se sieltä löytyy :) HEI muuten lueskelin sun blogias ennenku se piiloitui salasanan taakse...oiskohan mahdollista päästä mukaan :) ^^

    VastaaPoista