maanantai 9. syyskuuta 2013

Asioita, joista pidän juuri nyt

Välillä pakostakin tulee arjessa vastaan niitä ei niin hyviä päivä. Siksi on hyväv välillä  herätellä itseään muistuttamalla niistä asioista, jotka tuottavat sitä iloa arkeen. Niinäkin hetkinä, kun voimat tuntuvat olevan vähissä ja jaksaminen koetuksella. 

Siksi päätin tehdä itselleni listan asioista, joista tällä hetkellä pidän..

  • Omenat En muistanutkaan, kuinka hyviltä syksyisest, vasta poimitut omenat maistuvat. Olen joka kauppareissulla poiminut mukaani pussillisen pieniä, kotimaisia omenoita ja popsinut niitä niin aamupalalla puuron kanssa, kuin välipalana ja jälkiruokana.
  • Kirjat Keväällä oli kausi, jolloinka en saanut luetuksi kirjoja juuri ollenkaan. Syynä tähän lienee ne miljoonat koulutehtävät ja pääsykokeisiin lukemiset, jotka söivät kaiken ajan ja enegian. MUTTA NYT. Nyt on aikaa taas lukea ja olen päässyt uudelleen uppoutumaan mitä ihmeellisimpiin tarinoihin. Kirjastossa tulee käytyä useammin kuin pari kertaa viikossa ja juuri laskeskelin, että kesän aikana tuli luettua reilu parikymmentä romaania. Ja aihepiireltään niitä on ollut laidasta laitaan. Esimerkkeinä mainittakoon Laura Save: Paljain Jaloin, Xinran; Kiinan kadotetut tyttäret, Gretchen Rubin; Onnellisuusprojekti sekä Elina Lappalainen; Syötäväksi kasvatetut
  • Pyöräily Olen kolmen vuoden tauon jälkeen innostunut pyöräilystä. Joku päivä loppu kesästä uskaltauduin kokeilu mielessä pienelle pyörälenkille ruosteisen kuluneen, mutta onneksi sentään vielä toimivan pyöräni kanssa, ja olin myyty. En muistanut, miten rentouttavaa ja vapauttavaa pyöräily voikaan olla. Olen viimeisen kuukauden aikana pyöräillessäni löytänyt sellaisia metsäpolkuja, mäkiä, hiekkarantoja ja ulkoilureittejä kotipaikkakunnaltani, joista minulla ei aikaisemmin ollut tietoakaan. Ja samalla kuntokin kohenee. Tallennan aina pyöräillessäni reitit jpuhelimeen ja sen mukaan keskimääräinen lenkkini päivässä on reilu kymmenen kilometria. Onhan sielä joukossa yksi parinkymmenenkin kilometrin lenkki. Toivotaan, että sellaisia tulisi ajan kanssa lisää. Nyt kun ollaan näin hyvin vauhiin päästy. Saisi se lumi vielä muutaman kuukauden odottaa tuloaan.
  • Gilmoren tytöt Sarjoja tekee mieli katsoa aina vähän oman olotilan mukaan. Milloin mitäkin. Esimerkiksi nyt minun tekee äärettömän paljon mieli käpertyä iltaisin viltin alle ja katsella muutama jakso Gilmorea. Kun taas muutama kuukausi sitten Gilmoren tyttöjen katsominen ei olisi tullut mieleenkään. Silloin koukuttavia  sarjoja oli esimerkiksi Shameless, Breaking bad, Silta ja Solsidan. Onneksi tänään postista saapui Gilmoren tyttöjen viides kausi. Sohvailta viltin alla tänään siis tiedossa...
  • Päiväunet Sitä on huomattavasti pirteämpi ja jaksavaisempi, kun saa hyvillä mielin keskellä päivää käpertyä peiton alle ja sulkea silmänsä
  • Avocado Kyllä, avocadon syönti on saanut minutkin koukkuunsa. Erityiseti himoitsen sitä leivän päällä. Enää ei maistu leivät juustolla, voilla ja kinkulla. Vaan avocadoa ja kurkkua sen olla pitää. 
  • Näkkileipä Ja minkäs muun päälle se avocado sopisi paremmin, kuin näkkäleivän (kuten myös vaihtoehtoisesti ruisleivän). Himoitsen näkkäriä. Muutama päivä sitten ostin kaupasta kolme erilaista näkkileipää. Oli pyöreää ruista, kauranäkkäriä ja auringonkukansimenillä varustettua herkkunäkkäriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti