tiistai 10. tammikuuta 2012

Puurot vaihtoon

Nyt löytyi puuro, joka pikkuiselle maistuu. Tänäänkin aamulla syötiin lautanen tyhjäksi alta aikayksikön.
Jo pitkään on ollut hieman hakusessa se hyvä ja maistuva puuro meidän vauvalle. Pikkuinen kun on välillä aika huono noita puuroja syömään.

Ihan aluksi koitin tavallisesta, "aikuisten" kaurapuurosta tehdä pikkuiselle ns. vellipuuroa, mutta se tupasi aina epäonnistumaan jostain syystä. Enkä sen pahemmin ole sitä alkuyrittelyjen jälkeen kokeillut. Korvikkeeksi ostettiin vauvojen omaa, jauhemaista kaurapuuroa. Sekä Piltti-, että Muksu kaurapuuro olivat kokeilussa

 Niitä käytettiin aika pitkään. Ihan hyvin ne maistuivat, varsinkin jos niihin sekoitti joukkoon marjoja, kuten esimerkiksi vadelmaa tai mustikoita. Kuitenkaan ne eivät aina näyttäneet maistuvan. Ja itseänikin vähän epäilytti tuollainen jauhemainen puuro.




Kaikista epämielyttävin puuro oli jauhemainen hedelmäpuuro, jonka kerran ostin kokeiluun. Kaurapuuro oli kotoa loppunut, eikä kaupassa ollut sillä kertaa muuta tarjolla, kuin jauhemaista hedelmäpuuroa. Noh ostin sen mielenkiinon vuoksi ja voin sanoa, että pari kertaa yritettiin sitä syödä, mutta oli sen verran pahan näköistä ja hajuista, että en olisi itsekkään sitä syönyt. Joten suosiolla koko paketti vain roskiin.


Nyt ollaan kokeiltu muksun käyttövalmiita puuroja, kuten neljän viljan puuroa ja puolukkaista puuroa. Ja ne ovat maistuneet. Niihin on sekä pikkuinen, että äiti ollut erittäin tyytyväisiä. NammNamm. Ainoana miinuksena on hinta. Käy kalliiksi, jos noita päivittäin aikoo syödä. Pitääpä lähipäivinä kokeilla sen tavallisen kaurapuuron keittämistä, ehkäpä se tällä kertaa onnistuisi. Se olisi kaikista helpointa, halvinta ja käytännöllisintä. Mutta tällä hetkellä näillä mennään.




1 kommentti:

  1. voihan kokeilla aluksi sekoittaa tetrapuuroa ja taval kaurapuuroa :P

    VastaaPoista