maanantai 23. tammikuuta 2012

Mietteitä tulevasta


Muutama viikko sitten tajusin, että virallinen äitiyslomani loppuu helmikuun puolessa välissä. Eli siis vain muutaman viikon päästä. Pitipä siis äkkiä kipaista kelaan täyttämään uusia hakupapereita. Vanhempainraha kun päätty, niin tilalle on sitten haettava kodinhoidon tukea.

Hakupapareissa oli kohta, jossa kysyttiin ajanjaksoa haettavalle tuelle. Milloin alkaa ja milloin päättyy. Se pisti väkisinkin miettimään suunnitelmia tulevasta. Niin omia opiskelujani, kuin pienokaisen mahdollista päivähoiton aloittamista. Milloin haluan aloittaa opiskeluni? Täyspäiväisesti vai osa-aikaisesti? Entäpä pienokaisen päivähoito? Monia kysymyksiä pomppasi mieleen sillä samalla sekunnilla.

Tottakai haluan aloittaa opiskeluni. Mieluiten jo tulevana syksynä. Silloin pikkuinen olisi reilun vuoden ikäinen. Luultavasti en ihan "jokapäivälle lukujärjestys ahdattuna täyteen" meiningillä. Ehkäpä ihan vaan muutamia kursseja alkuun. Sosionomin opinnoistani on vielä pari lukuvuotta käymättä. Haaveena olisi, että voisin aloittaa opiskeluni edes osa-aikaisesti ja samalla pikkuinen voisi olla päivähoidossa, esimerkiksi muutaman päivän viikossa. Vaikka koti-äitinä oleminen onkin ollut parasta mitä tiedän, haaveilee osa minusta jo koulunpenkille palaamisesta.

 Mutta sen näkee sitten tarkemmin myöhemmin. Löytyykö pienokaiselle mukava pävähoitopaikka, raaskinko jättää kuitenkin vasta reilun vuoden ikäisen pienokaiseni hoitoon, entäpä mikä on isän työllisyystilanne sillä hetkellä jne. Vielä on liian aikaista tehdä sen tarkempia suunnitelmia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti